Android získává nové API pro sledování spánku

Android získává nové API pro sledování spánku
2021-03-06T19:30:05+02:00
• 6. 3. 2021

Zdroj: Google

Většinou musíme čekat na nové API pro vývojáře u operačních systémů až na vydání nové verze. Google občas představí novinku nezávisle, přičemž do mobilů a dalších zařízení dostane nové API skrze aktualizaci například Google Play služeb. To se do jisté míry děje i nyní, byť spíše zpřístupňuje další možnost. Tentokrát jsme se dočkali Sleep API.

Nové API

Sleep API je další možnost pro vývojáře, jak získávat cenná data bez nutnosti vytváření si vlastních řešení. Jak už název napovídá, novinka se týká možnosti získávání dat o spánkové aktivitě uživatele smartphonu. Pokud máte například příslušenství s touto funkcí, je Sleep API zbytečné, ale jestli k danému účelu chcete používat další data ze smartphonu, může se hodit.

Vývojáři nově budou moci získávat informace přímo z Androidu kolem spánku uživatele. Výhodou je, že se jedná o unifikovaný systém, který je navíc designovaný na minimální spotřebu energie. Sleep API poskytuje data v desetiminutových intervalech, případně souhrn po spánku. Aplikace novinku nemůže jen tak používat bez povolení uživatele. Google testoval Sleep API u svých aplikací a také u Sleep As Android od českého vývojáře Petra Nálevky. Ten ji integroval již na konci února.

ic launcher1024 1024x1024x

Zdroj: Urbandroid (Petr Nálevka)

Sleep API je dostupné u všech smartphonů s Androidem 10 a novějším. Vývojáři tak nebudou muset řešit vlastní mechanismy identifikace spánkové aktivity a ladit vývoj pro nejrůznější smartphonu. Každá aplikace s touto novinkou musí požádat o oprávnění, jelikož Sleep API využívá poměrně dost senzorů k detekci.

Zdroje: androidcommunity.com, android-developers.googleblog.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat