Telegram testuje import chatu z konkurenčních aplikací

Telegram testuje import chatu z konkurenčních aplikací
2021-01-28T19:52:34+02:00
• 29. 1. 2021

Zdroj: Neowin

V posledních týdnech internet rozvířily zprávy a o kontroverzní změně podmínek u komunikační platformy Whatsapp. Změna se týká nakládání s uživatelskými daty, která by měla být sdílena s mateřským Facebookem. To měla za následek poměrně masivní odliv uživatelů ke konkurenčním platformám Telegram a Signal.

Telegram posiluje svou pozici

Změna podmínek má mít dopad především na uživatele v USA. V Evropě díky přísnějším pravidlům na ochranu osobních údajů tento dopad nebude tak markantní. Čím dál více populárnější komunikační platforma Telegram na tyto události zareagovala krokem, který by mohl usnadnit přenesení historie chatů z platforem jako je již zmiňovaná služba Whatsapp, ale také KakaoTalk a Line. V tuto chvíli, jak se zdá, bude funkce dostupná pouze pro platformu iOS.

wa to telegram 1920x1080x

Zdroj: 9to5mac.com

Migrace zpráv z Whatsapp do Telegramu funguje relativně jednoduše. V aplikaci Whatsapp stačí provést export zpráv u daného kontaktu čímž dojde k exportu celé historie komunikace do ZIP souboru. Telegram pak sám nabídne, díky funkci sdíleného listu (Shared sheet v iOS), synchronizaci zpráv s uvedeným kontaktem.

Ačkoliv by tento nástroj měl být k dispozici v poslední verzi 7.4, která vyšla včera (pro uživatele iOS), Telegram nepotvrdil, že by byla funkce dostupná pro všechny uživatele, což jsme si mohli sami ověřit. Na našem zařízení import historie zpráv ze služby Whatsapp prozatím nefunguje. Každopádně se jedná o velmi užitečný krok, který pravděpodobně podpoří další příliv uživatelů ke stále více populárnějšímu Telegramu.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat