Abyste mohli používat WhatsApp, budete muset odsouhlasit nové podmínky

Abyste mohli používat WhatsApp, budete muset odsouhlasit nové podmínky
2021-01-16T12:36:00+02:00
• 7. 1. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

9

Společnosti neustále upravují podmínky používání a upřímně řečeno, málokdo je čte velmi podrobně. Většinou obsahují poměrně nudné informace o používání, o právech a o povinnostech. WhatsApp se nyní chystá na zavedení nových podmínek a zásad o ochraně osobních informací, které se ale nemusí jen tak někomu líbit.

WhatsApp odkládá nové podmínky o 3 měsíce

Musíte souhlasit nebo …

WhatsApp již nějakou dobu spadá pod Facebook Companies a je tedy součástí celého ekosystému. Již v minulosti aplikace nabízela možnost nesdílet informace a soukromá data s dalšími službami v rámci Facebook Companies, ale nová aktualizace prochází změnu. Nově se zde píše, že nové podmínky a zásady o ochraně informací budou platné od 8. února. O tomto jsou uživatelé informováni skrze vyskakující okno přímo v aplikaci.

Menším textem je zde ale podstatná informace, že pokud uživatel chce nadále používat službu WhatsApp, musí s novými podmínkami souhlasit. Jiná možnost zde není, což více méně podtrhuje i text, která odkazuje na možnost smazání účtu.

WhatsApp privacy policy update 545x1200x

Zdroj: xda-developers.com

V nových podmínkách se definuje, že WhatsApp bude sdílet informace s dalšími společnostmi Facebooku. Mělo by se jednat například o telefonní číslo, údaje o transakcích, data o mobilních zařízení, IP adresa. Součástí budou data i o tom, jak komunikujete se společnostmi a lidmi. Jde tedy o poměrně rozsáhlejší informace, které budete muset sdílet, pokud budete chtít nadále používat WhatsApp.

Facebook kvůli EU omezuje funkce Instagramu a Messengeru

Společnost přímo uvádí, že takto se napomůže s vývojem, porozumí, jak používáte služby, zvýší se zabezpečení atd. Tento krok zřejmě souvisí mimo jiné s propojení služeb Messenger WhatsApp a Instagram. Otázkou je, jak na tuto informaci zareagují uživatelé, až na ně vyskočí okno, které budou moci jen potvrdit. Případně budou muset zrušit účet.

Oficiálně: propojují se komunikace Messengeru a Instagramu [aktualizováno]

Aktualizováno: Dle serveru Lupa.cz budou předávány výše uvedené soukromé údaje jen u uživatelů mimo EU. V rámci EU nedojde k většímu rozšíření vzhledem na zpřísněné podmínky zacházení se soukromými informace. Pakliže dojde ke změně, budeme vás informovat.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pavel Kozusznik

13. 1. 2021, 17:02

Už moje babička říkala že všechny spolky je cesta do pekel

Lenka Skalová

12. 1. 2021, 12:18

na whatsapp si píšeme úkoly ze školy, vtipy a pomlouváme ostatní…. takže… pokud to whatsapp čte tak ať si to užije. ví že lucie měla v úterý strašnej účes, ve středu se odevzdává referát na fyziku a si taky přečetl pár vtipů

Jaromir Vanek

8. 1. 2021, 19:17

Pokud vím, jsou veškerá data šifrována a nikdo jiný je nemůže vidět. Takže lež jak vyšitá? Odcházím ne jen já z WhatsaApp a co vím, odchází již každý známý, kamarádi a i rodina to končí. Toto je předzvěst konce WhatsaApp.

Franta Sádra

8. 1. 2021, 17:42

Toto je důvod, proč nemam FACE. A timto přijdu i o wocas. Věšet se nebudu. Pokud žijí z dat, tak když to zapíchnu já, tak se nic nestane, a u tisíce, už je to na zamyšlení.

Radek Polívka

8. 1. 2021, 9:33

Ja vám řeknu že každej týden se píše blbost ja a spousta dalších lidí to nepoužívá každý ma buď Skype nebo messages tohle co tú každý zverejny je ukaska že si myslí že vše bude za darmo nebo podle mě jeto blbost používat jo

Vit Semenec

7. 1. 2021, 9:44

Naprostá většina lidí to jen potvrdí a ani číst nebudou. Hlavně, když to je zdarma a funguje to.

Karel Zýbalst

6. 1. 2021, 21:16

Jdu na viber

רפאל חבטל

6. 1. 2021, 20:00

Tak už dál neaktualizovat WhatsApp.

Tak to už budou konečně horší než strejda Gogol ????.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat