Honor jedná s Googlem o návratu služeb a aplikaci aktualizace

Honor jedná s Googlem o návratu služeb a aplikaci [aktualizace]
2021-01-29T08:45:12+02:00
• 29. 1. 2021

Zdroj: HiHonor.com

Aktualizováno 29. 1.

Dosavadní zprávy ohledně návratu Google služeb a aplikací do smartphonů značky Honor byly na úrovni spekulací. Nyní ale George Zhao Ming, CEO Honoru, potvrzuje, že jedná s Googlem o spolupráci. Výrobce telefonů je nyní v přechodném období, kdy například nedávná novinka Honor V40 má ještě HMS, tedy řešení od společnosti Huawei.

Zeptali jsme se společnosti na dostupnost tohoto mobilu na českém trhu, přičemž jsme se dočkali informace, že se to zatím neplánuje. Důvodem může být právě vyjednávání s Googlem. Z vyjádření zástupců Honoru nám připadá, že se neobjeví jakýkoliv nový mobil od Honoru, dokud nebude uzavřena spolupráce s Googlem. Nelze ale určit, kdy by se tak mělo stát. Ačkoliv by došlo k podepsání spolupráce například v únoru, tak bude pravděpodobně nějakou chvíli trvat, než se Google služby dostanou zařízení. Mobily musí projít certifikací a Honor se musí postarat o implementaci, respektive výměnu Huawei ekosystému za Google řešení.

Původní článek 19. 1.

Huawei stále doplácí na sankce ze strany administrativy USA a dokonce nedávno přišel i o partnery, kteří měli dočasné licence, které dovolovaly spolupracovat i přes všeobecné zákazy. Bohužel celé dění dopadalo i na značku Honor, která spadala pod Huawei, ale nedávné kroky čínského giganta osvobodily výrobce Honor, který začíná působit nezávisle.

Honor a Google služby

Když Huawei oznámil prodej značky Honor, začalo se spekulovat, kdy se vrátí na tyto mobily například Google služby a Obchod Play. Ruský deník Kommersant nyní přichází s informací, že se připravují nové smartphony, které již budou obsahovat všechny komponenty od Googlu.

Honor zřejmě obnovuje spolupráci s Qualcommem

Nejedná se o nic neobvyklého, ale je zde další úskalí. Honor mobily již nebudou mít k dispozici AppGallery a ani HMS, což je konkurenční řešení pro Google Play Services. Pokud uživatel bude chtít mít na svém Honor mobilu tyto části od Huawei, zřejmě bude muset učinit manuální instalaci. Důvode je asi jednoduchý. Aby Honor nedoplatil na sankce vůči Huawei, nebude moci používat ani software a služby této společnosti.

honor 1200x675x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Otázkou ale je, které mobily budou první s Google službami. Spekuluje se, že jeden z prvních mobilů bude zatím nepředstavený Honor X11. Dokonce se uvádí, že by také Honor 40 mohl obsahovat kompletní nabídku od Googlu. Zatím jsme neslyšeli o existenci takového smartphonu, ale asi se bude jednat o Honor V40, který mimo jiné projde úpravou názvu.

Honor se zatím oficiálně nevyjádřil k těmto spekulacím a informacím. Možná si budeme muset nějakou chvíli počkat na tyto změny, ale asi pro mnohé bude dobrou zprávou, že na Honor mobily se vrátí Obchod Play a odpadnou veškeré komplikace s hledáním alternativních aplikací.

Zdroje: gsmarena.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat