Twitter spouští Fleets pro všechny aktualizováno

Twitter spouští Fleets pro všechny [aktualizováno]
2020-11-17T15:00:43+02:00
• 17. 11. 2020

Zdroj: Twitter

Aktualizováno 17. 11.

Posledních několik měsíců Twitter testoval funkci Fleets u vybraných uživatelů. V podstatě se jedná o dočasné příběhy, jaké známe z mnoha jiných sociálních sítí. Dnes společnost oznámila, že novinka bude od dnešního dne dostupná všem uživatelům. Lze ale očekávat, že může trvat i několik dnů, než se objeví ve vaší aplikaci.

Původní článek 4. 3.

Zveřejnění příspěvku, který se automaticky smaže po 24 hodinách, je poměrně populární funkce. Najdeme ji u mnoha sociálních a komunikační služeb. Kromě toho se podobná funkce nabízí na Youtube nebo se dokonce testuje v rámci LinkedIn. Bylo jen otázkou času, kdy se něco podobného dostane na Twitter. Dnes jsme se dočkali a v určité formě byla představena funkce Stories (Příběhy), jen ji Twitter pojmenoval jako Fleets.

Twitter Fleets

Většina forem Stories, tedy dočasných Příběhů, nabízí stejnou funkcionalitu. Jde hlavně o zveřejnění fotografie nebo videa. Twitter jde na celou problematiku trochu odlišným způsobem. Místo zaměření se na média, dává přednost textové povaze. Můžete tedy vytvořit dočasný příspěvek, který nepůjde přesdílet, či mu dát srdíčko. Dokonce nebude ani veřejný napříč celou sociální sítí. Uživatelé se k němu dostanou jen v případě, že sledují konkrétní profil nebo si jej otevřou. Dokonce se ani nebudou Fleets objevovat jen tak v rámci vyhledávání nebo v nějaké funkci na objevování nového obsahu.

Twitter ale nechtěl dělat až tak razantní změny oproti jiným implementacím dočasných příběhů, takže i zde můžete sdílet fotografii, animovaný obrázek nebo dokonce video. To může nabývat délky až 2 minuty a 20 sekund, nebo maximálně 512 MB. Vybrané účty mají limit navýšen až na 10 minut.

Zdroj: Twitter

U dočasného příspěvku Fleets budou moci uživatelé udělit reakci, nebo přímo napsat soukromou zprávu. Nic víc jim zatím nebude umožněno. Všechny dočasné příspěvky z profilů, které uživatel sleduje, lze prozkoumávat v horní části aplikace, přesně tak, jak bývá zvykem u jiných služeb s podobnou funkcí.

Zdroj: Twitter

Twitter oznámil, že novou funkci Fleets začíná dnešním dnem testovat v Brazílii na platformách Android a iOS. Může trvat nějakou dobu, než budou výsledky testování vyhodnoceny. Následně bychom se měli dočkat úprav, nebo rovnou masivního rozšíření mezi všechny uživatele. Kdy se tak stane, zatím nevíme.

Zdroje: techcrunch.com, twitter.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat