Messenger dostává Vanish mód

Messenger dostává Vanish mód
2020-11-12T20:27:24+02:00
• 12. 11. 2020

Zdroj: Facebook

3

Pokud jde o komunikaci, není potřeba, aby vše bylo natrvalo uloženo. Komunikační platforma Messenger již nyní nabízí v podstatě dvě funkce, které můžete využít k odstranění zprávy natrvalo. V první řadě je možné ve standardní komunikaci smazat zprávu pro obě strany do deseti minut po odeslání. Další možností je vytvoření separátní tajné konverzace, kde jde nastavit čas, po kterém zpráva zmizí. Nyní zde máme novou třetí možnost, kterou Facebook nazval Vanish Mode.

Facebook Messenger už omezuje přeposílání zpráv, týká se i sdílení [aktualizováno]

Vanish

Novinka je další možností, jak se postarat o automatické smazání zprávy, díky čemuž nebude uložena v historii komunikace. Pro aktivaci Vanish módu stačí v konkrétní konverzace gestem potáhnout prstem z dolní části do horní. Objeví se možnost aktivace a po potvrzení obě strany přejdou do nového režimu. V něm probíhá komunikace standardním způsobem, po přečtení a odchodu z chatu dojde ke smazání. Podmínkou je zde právě to, že druhá strana musí zprávu vidět, aby došlo ke smazání.

Swipe Gesture 7 1760x940x

Zdroj: Facebook

Tímto způsobem mohou uživatelé vést konverzaci dle libosti, ale jakmile opustí přímo aplikaci, tedy danou kartu chatu, vše pod Vanish módem se smaže. Tento režim se od ostatních liší například tím, že pokud dojde k vytvoření snímku obrazovky (screenshot) nebo nahrávání, je tato informace odeslána druhé straně, takže nebude možné si jen tak bez vědomí pořídit snímek obrazovky. Tedy za předpokladu, že si komunikaci nevyfotíte dalším mobilem.

Oficiálně: propojují se komunikace Messengeru a Instagramu [aktualizováno]

Ačkoliv by se mohlo zdát, že se jedná o formu tajné a dočasné komunikace, i tak je možné nahlásit zprávy do hodiny po zmizení. Jedná se o bezpečnostní funkci, aby byla možnost nahlášení zneužití nebo obtěžování. Vanish mód funguje jen u kontaktů, které jsou propojeny. Novinka první míří do USA, ale naše zdroje naznačují, že Česko je zařazeno do první vlny. Funkci byste tak měli mít co nevidět na svém zařízení. Novinka zamíří i do nové komunikační sekce aplikace Instagram.

Messenger dostává nové logo a několik funkcí navíc

Zdroje: messengernews.fb.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tereza Páclová

14. 11. 2020, 16:48

Když napíšu zprávu a ten druhý si jí přečte, ale třeba nebude mít čas odpovědět a bude chtit na zprávu odpovědět pozdeji, tak už jí neuvidí a automaticky se smaže? To znamená, že se všechny zprávy z historie smažou aniž bych něco udělala? Nebo se smažou jen tím pohybem nahorů? A co když se chci podívat na další zprávy nahoře to se smaže? Nechci, aby se mi zprávy smazaly jsou to mé vzpomínky na lidi a naše slova, fotky nechci, aby to smazali! Mám také dva účty a ten účet facebook beru jako blok, takže si do něj ukládám různé příspěvky, hudbu z youtube atd. Ale také své básničky, fotky, protože mám malou paměť v mobilu. Prosím Vás nemažte to!🙏🙏🙏

Daniel Čermák

VIP 14. 11. 2020, 16:46

Chtělo by si to ověřovat fakta. Limit 10 minut pro smazání odeslané zprávy neplatí už několik měsíců.

Ondra Kalousek

14. 11. 2020, 22:04

A u Telegramu si může mazat jak chcete.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat