Disk Google bude umět otevírat šifrované soubory

Disk Google bude umět otevírat šifrované soubory
2020-11-12T15:46:02+02:00
• 13. 11. 2020

Zdroj: Google

V době naprostého chaosu, který způsobila zdravotnická krize COVID-19, se hackeři ještě více snaží získat přístup k datům uživatelů. Ačkoliv neexistuje asi 100% bezpečný způsob, jak ochránit data, uchování citlivých dat v šifrovaných souborech není minimálně proti ničemu. 

Disk Google přinese další vrstvu zabezpečení

Některé komerční cloudové služby, jako je třeba Disk Google, však takový typ šifrování nepodporují. To by se ale mohlo změnit, prozatím alespoň u zmíněné služby od Googlu. Ve verzi 2.20.441.06.40 aplikace pro Android se objevil nový kód, který naznačuje příchod podpory pro otevírání šifrovaných souborů. Bohužel prozatím kód neodhaluje bližší podrobnosti.

Disk Google

Zdroj: TheNextWeb

Nabízí se tedy řada otázek, na které neznáme odpovědi. Například, umožní Disk Google šifrovat a dešifrovat soubory real-time? Bude funkce k dispozici pouze v aplikacích? Bude si muset uživatel šifrovaný soubor stáhnout, aby jej mohl přečíst?

Nutno podotknout, že otevíráním šifrováných souborů by si Google polepšil z pohledu bezpečnosti. V současnosti je právě bezpečnost velkým tématem. Například Apple na tuto část tlačí maximální důraz. 

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat