macOS Big Sur 11.0.1 Release Candidate 2 je venku

macOS Big Sur 11.0.1 Release Candidate 2 je venku
2020-11-12T11:30:05+02:00
• 12. 11. 2020

Zdroj: MacRumors

Apple ihned po skončení poslední podzimní keynote vydal novou verzi macOS Big Sur 11.0.1 Release Candidate 2. Ta je k dispozici pouze registrovaným vývojářům pro účely testování. Nové RC přichází zhruba týden po vydání prvního RC. 

Nový 13palcový MacBook Pro uveden, nabízí ARM procesor s 20hodinovou výdrží baterie

macOS Big Sur RC 2 míří k vývojářům

RC verzi si samozřejmě můžete stáhnout prostřednictvím Apple Developer Center. Po instalaci příslušného profilu budou k dispozici další beta verze skrze aktualizace softwaru v System Preferences. 

Apple představil nový MacBook Air s ARM procesorem, zaujme dlouhou výdrží baterie až 18 hodin

macOS Big Sur

Zdroj: MacRumors

Zbrusu nový systém pro Macy přinese přepracovaný vzhled. Apple dokonce tvrdí, že se jedná o největší designovou změnu od zavedení Mac OS X. To tedy zahrnuje zaoblené rohy oken a ikon. Ačkoliv změny nejsou na první pohled enormní, vše má svůj relativní smysl. Uživatel by měl mít podobnou zkušenost z používání, jako z iPadOS – akorát mnohem lepší, samozřejmě. Tím se snažím říci, že se macOS a iPadOS už tolik lišit nebudou, alespoň po designové stránce. To bude do budoucna výhoda pro migrující uživatele z macOS na iPadOS, případně naopak. 

K dispozici tak jsou světlejší okna s další průsvitností, průsvitnější dok, ikony aplikací s novým jednotným tvarem, přepracované zvuky systému a další. Přítomna je také obnovená lišta nabídek s přístupem k přizpůsobitelnému ovládacímu centru, kde najdeme Wi-Fi, Bluetooth a AirDrop, jas klávesnice, režim Nerušit, tmavý režim, úroveň zvuku a další. Podobně je přepracován i Notification Center s více interaktivními oznámeními seskupenými podle widgetů ve stylu aplikace a iOS s přizpůsobením ve třech různých velikostech. Apple finální verzi vydá už tento čtvrtek, tj. 12. listopadu 2020. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat