Apple chystá Touch ID pod displejem

Apple chystá Touch ID pod displejem
2020-11-11T15:00:12+02:00
• 11. 11. 2020

Zdroj: Pocket-Lint.com

Jablečný výrobce z Kalifornie postupem času upouštěl od svého Touch ID a kompletně přešel na odemykání obličejem pomocí svého Face ID. K Touch ID se Apple vrátil až v „recyklovaném“ iPhonu SE 2020 a nedávno jej umístil také do nového iPadu Air 2020. Nyní se možná tato technologie dočká znovuzrození v novém kabátu.

Infračervená technologie pod displejem

Apple nedávno získal patent na novou generaci Touch ID. Společnost podala patentovou přihlášku již v roce 2019, Ta se týkala technologie infračerveného světla, které je umístěno pod displejem. Nový patent, který byl udělen Americkým úřadem pro patenty a ochranné známky, zahrnoval nový obrazový senzor, který je umístěn pod displejem zařízení.

touch id patent 800x405x

Zdroj: gizmochina.com

Při pohledu na patent je primárním prvkem nový optický zobrazovací systém, který vysílá krátkovlnné infračervené světlo skrze displej, zatímco fotocitlivý senzor bude nakonfigurován tak, aby přijímal odraz od povrchu plochy k mapování obrazu prstu uživatele.  Jedná se tedy o podobný princip, na jakém fungují ultrazvukové čtečky. Jsou tedy spolehlivější, než ty optického typu.

touch id patent2 643x1024x

Zdroj: gizmochina.com

Zatím se však jedná pouze o patent, a není tedy jasné, jestli na této technologii Apple aktivně pracuje, nebo ji nějak dál vyvíjí. Pro vlajkové iPhony totiž hraje prim Face ID. Nicméně v blízké budoucnosti se ale dost možná můžeme dočkat implementace této technologie do iPadů, nebo dokonce na některé levnější iPhony.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat