Nové kryty Lemory 2.0 s důrazem na udržitelnost zkušenost

Nové kryty Lemory 2.0 s důrazem na udržitelnost [zkušenost]
2020-10-08T13:30:37+02:00
• 8. 10. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Je to rok a půl od testování koženého krytu Lemory. Od té doby jsem nepoužíval žádný jiný a postupem času se kůže stala vizuálně zajímavější, ale na druhou stranu okoukanější. V průběhu léta kluci z Lemory představili verzi 2.0, kde kladou větší důraz na udržitelnost. Tak jsem neváhal a rozhodl se na nové produkty podívat blíže.

Lemory 2.0 na cestě k větší udržitelnosti

Okrem minimalistického designu a ochrany zařízení nyní přichází větší pozornost na udržitelnost. Líbí se mi, že se kryty vyrábějí ze zbytkové kůže jiných výrobců. A až kryt doslouží, nabízí zpětný odběr kůže i plastu. Kůži posléze dál poskytují např. jako náplně do boxovacích pytlů a plasty recyklují. Některé produkty posílají i ve starších, ne zrovna aktuálních balení. Prý je škoda balení vyhazovat nebo recyklovat a kupovat nové. Proč ne, každý krůček k udržitelnosti hodnotím kladně. Uvidíme, s čím přijdou dál.

Co se mi líbí na produktech líbí?

Průhledný kryt CLEAR

  • Průhledná záda: zadní část je z tvrdého polykarbonátu, což zamezuje žloutnutí, ale naopak může vést k poškrábání. Nicméně i přes to jsou záda stylová a je přes ně hezky vidět logo telefonu + má každý možnost nechat si cokoliv gravírovat.
  • Vysoká ochrana: kryt je masivnější a při pádu je telefon dostatečně chráněn. Z uvedených produktů nabízí model CLEAR nejlepší ochranu zad i displeje.
  • Kryt je minimalistická stylovka: pokud člověk netouží po ničem jiném než ochraně v minimalistickém hávu, tak bude nejspíš spokojen.

lemory protect 499x707x lemory protect 2 3024x4032x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Kryt PROTECT

  • Kožené záda: ta jsou příjemná na dotek a líbivá na oko. Například kombinace hnědých zad a černého rámování dává dohromady dokonalou souhru.
  • Každý kryt je originál: každý kousek kůže vypadá a je originálem. A to i v případě, že se nejedná o limitované kousky kůže, které jsou aktuálně taktéž nabízeny. Plus je možné ještě individualizovat gravírováním, čehokoliv si přejete.
  • Příjemná tloušťka: kryt PROTECT je o něco nižší než CLEAR a nemá přesah přes sklo displeje. To může být výhoda v kontextu tloušťky, ne však vždy z pohledu ochrany.

lemory protect outside 4032x3024x lemory protect outside1 4032x3024x

Zdroj: Dotekomanie.cz

3D tvrzené ochranné sklo

  • Perfektně sedí: skel jsem měl na svém telefonu cca 5 od různých výrobců (FIXED, Devia a další) . Tento styl mi sedí nejvíc a nejde poznat, že sklo na telefonu je, tedy krom nepatrně zvýšené šířky.
  • Dobře řešený výřez: u iPhone s výřezem bez zbytečných kruhů, výřezů a čehokoliv. Čistě a jednoduše.
  • Příjemně zaoblené hrany: ač se může zdát, že je to standardem, tak nikoliv. Například Devia má hrany ostré. Zde jsou však hrany příjemně zaoblené.

lemory sklo 716x556x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Co hodnotím záporněji?

Průhledný kryt CLEAR

  • Náchylnost na poškrábání a otisky: tvrdý zadní část je náchylnější k poškrábání a na ulpívání otisků. Což je daň za lesklý povrch.
  • Prach mezi krytem a telefonem: to není problém tohoto konkrétního krytu, obecně průhledné silikonové obaly tímto nešvarem trpí poměrně často.
  • Je trošku masivnější: to je dáno zvýšenou ochranou zařízení, kde si musí každý uživatel zvážit, zdali půjde do většího rizika nebo bezpečí při pádu.

lemory prach 874x462x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Kryt PROTECT

  • Kluzké hrany: boky z TPU měkčeného materiálu jsou trošku víc kluzké než např. u krytu CLEAR (silikon) nebo AIR (lesklý TPU).
  • Odhalenější displej: je to hezčí, je to stylovější, ale na druhou stranu méně kryté při pádu.
  • Není vidět logo Apple: opakovaně se nejedná o chybu produktu, nýbrž jeho vlastnost. I přes to může tato absence někomu chybět.

lemory protect hrana 827x218x

Zdroj: Dotekomanie.cz

3D tvrzené ochranné sklo

Absence lepítek v balení: při aplikaci a dodatečné potřebě sklo zvednout a odstranit prachové částice nejspíš budete tápat, čím to udělat. V balení totiž dodatečné „lepítka“ nejsou, tedy pouze jedno velké, tenké, které pomůže odstranit prach před aplikací, nikoliv po ní. Nicméně i přes to, že mi pod sklem pár prachových částic zůstalo, tak sklo přilnulo velmi hezky a prachové částice jsou vidět jen při velmi detailním zkoumání.

lemory sklo lepitka 4032x3024x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Zhodnocení

Konečný verdikt z mé strany je opakovaně kladný. Myslím si, že zmiňované produkty stojí za vyzkoušení a po dobu času jsem s jejich kvalitou spokojen. A zmíněné zápory jsou spíše specifikací produktu, nežli chybou výrobku. Hold člověk musí zvážit, co od obalu očekává a co nikoliv.

Plusy po roce a půl používání

  • Několikrát se mi stalo, že jsem kůži na zadní straně odřel. Záhadně se do několika dní zbarvila zpět.
  • Kůže vypadá čím dál lépe a stáří ji „sluší“.
  • Tenoučký obal nikde nepraskl, ani po několika vyjmutí a vložení zpět.

Mínusy po roce a půl používání

  • Přestaly se mi líbit hnědé boky a uvítal bych černé orámování. To si však v Lemory uvědomili a nyní s hnědou kůži získáte i černé boky.
  • Kryt je opravdu tenký a je třeba dát si pozor na pády. U mě jich pár bylo a vždy to odneslo pouze krycí sklo.

Za zapůjčení děkujeme www.lemory.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Profesionální kouč a lektor se zájmem o produktivitu a technologické novinky. www.tomasrygl.cz

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat