Kožený obal Lemory na iPhone X uživatelská zkušenost

Kožený obal Lemory na iPhone X [uživatelská zkušenost]
2019-01-27T16:44:43+02:00
• 27. 1. 2019

Musím uznat, že iPhone X bych bez obalu nosit nechtěl. Jednak proto, že se jedná o relativně náchylný telefon na škrábance, ale také proto, že oprava prasklého skla by vyšla pěkně draho. Stále jsem však měl dilema, jaký obal na telefonu používat. Všechny mi přišly robustní a dělaly telefon zbytečně tlustý. A co víc, telefon zásadně nabyl i na pocitové váze.

A tak jsem při hledání našel zajímavou českou firmu, která dělá obaly z pravé hovězí kůže. Na svých stránkách se honosí ultra tenkým profilem a prvotřídním materiálem. No, a abyste nemuseli kupovat zajíce v pytli, tak jsem za vás tento kryt během dvou měsíců otestoval. V této recenzi se podělím o objektivní postřehy, kterých jsem si během používání všiml.

Co se mi na obalu líbí?

Materiál: Musím uznat, že obal je opravdu tenký, dalo by se říci, že až křehký. To však po nasazení vůbec nevadí a vše krásně sedí. Obal je i lehoučký a telefon je v něm přirozeně velký. Konkrétně v porovnání s originálními obaly je výrazně tenčí, což však jde na úkor ochrany (viz. zápory).

Kvalita: Všechno hezky sedí, kůže na zádech se neodlepuje, kůže je vyříznuta precizně a po dvou měsících jeví běžné známky používání.

Styl: To je asi druhá nejdůležitější věc, kvůli které stojí si tento obal koupit. Je to prostě stylový kousek a použité materiály dokreslují image tohoto produktu. Škoda jen, že chybí logo firmy Apple na zádech, což chápu.

Každý kus je unikátní: Líbí se mi, že každý kus je originál a vypadá trošku jinak. Tím myslím, že každý kus kůže je malinko jinak zbarven, má jiné detaily apod. V konečném důsledku je to vlastně zajímavé a svým způsobem unikátní.

Držení v ruce: Jelikož je na zádech použita kůže, tak se telefon hezky drží a z ruky jen tak nevyklouzne.

Spodní výřez pouze na zdířku kabelu (samozřejmě i na reproduktory): Ono se to může zdát jako banalita, ale opak může být pravdou. U originálního krytu je vlastně odkryta celá brada a člověk se musí soustředit na přesné zasunutí konektoru aby nedošlo k poškrábání. Zde tento detail odpadá a výřezem jste rovnou nasměrováni. Pro někoho detail, pro jiného zajímavý benefit.

Cena: Tuto položku taktéž hodnotím kladně. Obal stojí necelých sedm set, což mi na použité materiály a českou výrobu přijde adekvátní částka.

Možnost gravírování: Pokud máte hezké firemní logo, nebo chcete mít jméno na obale, můžete si tuto možnost nechat dodělat.

Komunikace s firmou: Ono by to mělo být standardem, ale nemusí tomu tak být, každopádně se mi líbí způsob a styl komunikace s firmou.

Specifikace produktu

  • Materiál je spojením plastové skořepiny a pravé hovězí kůže.
  • Deklarovaná tloušťka obalu je 0,6 mm.
  • Obal je vyroben v České republice.
  • A stojí 695 Kč (www.lemory.cz).

Co hodnotím záporněji?

Ochrana: Asi největší slabou stránku obalu vidím v samotné ochraně zařízení. Ano, telefon kryje celá záda a kompletně kovový rám, ale tím to končí. Respektive není vůbec krytý displej a kryt končí přímo u něj. Pokud vám tedy zařízení spadne a nemáte 3D sklo, tak pravděpodobně nevydrží. To samé platí i o hranách krytu, které jsou z opravdu tenkého plastu. Takže oděrky zvládne bez problémů, ale pokud spadne, není zde žádný tlumící materiál a samotný plast neochrání. Tuto vlastnost je tedy potřeba brát v potaz. Osobně jsem také dal přednost stylu před ochranou a obal aktivně využívám.

Oděrky kůže: Při prvním týdnu používání se mi podařilo kůži na zádech poškrábat při vsunutí do stativu, který měl ostré hrany. No, ona je to ale vlastně moje hloupost a je potřeba s tím počítat. Co je však fajn, tak po delším používání se škrábance zahladily a nejsou vidět. Ostatně se můžete přesvědčit sami na níže přiložené fotografii focené dnes, tedy po dvou měsících používání. PS: Schválně beru nejvíc viditelný úhel.

Nejsou krytá tlačítka odemknutí a hlasitosti: Apple aktuálně začal dělat obaly i s krytím těchto tlačítek, což může zamezit jejich poškrábání. Na druhou stranu je obtížné do této skořepiny tlačítka umístit. Takže se opakovaně jedná o vlastnost produktu, ne jeho chybu.

Zhodnocení

Konečný verdikt je z mé strany kladný. Myslím si, že je to obal, který stojí za vyzkoušení. Jsem s ním spokojený. A zmíněné zápory jsou spíše specifikací produktu, nežli chybou výrobku. Hold člověk musí zvážit, co od obalu očekává, a co nikoliv. Každopádně budu rád za tip, co by se vám u recenze podobného typu líbilo, protože dlouhodobě testuji GPS tracker Invoxia a Lensball.

Za zapůjčení děkujeme www.lemory.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Profesionální kouč a lektor se zájmem o produktivitu a technologické novinky. www.tomasrygl.cz

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat