Google nově ukazuje, do kdy bude mobil dostávat aktualizace

Google nově ukazuje, do kdy bude mobil dostávat aktualizace
2020-10-28T19:30:12+02:00
• 28. 10. 2020

Zdroj: Google

Google již měl několik speciálních programů pro smartphony. V minulosti například nabízel smartphony v rámci edice Google Play, což byly ve skutečnosti běžné smartphony různých značek, jen byl u nich použitý čistý systém Android. Ten už dávno neexistuje a byl v podstatě nahrazen Androidem One. V tuto chvíli nabízí jeden program, který se týká zařízení certifikovaných pro použití ve firmách – Android Enterprise Recommended. Google mírně rozšířil dostupnost informací a stává se z původní databáze poměrně užitečný nástroj.

Android Enterprise Recommended

V tomto případě jde spíše o dobrovolnou certifikaci, v rámci které se výrobci smartphonů zavazují ke splnění několika podmínek, mezi kterými je například pravidelnost aktualizací a jak rychle mobily obdrží například bezpečností opravy systému. Zatím šlo jen o jednoduchý přehled mobilů, které splňují podmínky.

Nová verze katalogu ale konečně obsahuje přesnější informace. V první řadě se dozvíte, jaká je frekvence aktualizací. Dále se dozvíte, do kdy bude daný mobil dostávat nové verze bezpečnostních oprav. Například u smartphonu Motorola Razr 5G je uvedeno, že bezpečností aktualizace budou vydávány do září roku 2022, přičemž frekvence vydávání je stanovena na dva měsíce. U modelu Google Pixel 4a je uveden srpen 2022, ale frekvence již není definována. Je celkem vtipné, že se zde Google odkazuje na výrobce a že data neposkytl, ale výrobcem je právě Google.

Screenshot 33 1255x595x

Zdroj: Google

Pokud tedy budete chtít ověřit, do kdy bude vaše zařízení podporováno a do kdy byste měli získávat bezpečností aktualizace, stačí si najít svůj model na stránkách Android Enterprise Partners. Samozřejmě tyto informace nic neříkají o tom, jestli konkrétní model dostane nejnovější verzi systému, případně jak často.

Pixel mobily jsou první s certifikací ioXt

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat