Pixel mobily jsou první s certifikací ioXt

Pixel mobily jsou první s certifikací ioXt
2020-08-10T18:05:33+02:00
• 11. 8. 2020

Zdroj: ioxtalliance.org/

Google se snaží nabídnout co nejvyšší úroveň zabezpečení svých zařízení. I proto mají mobily Pixel speciální bezpečnostní čip Titan M. Kromě toho si potrpí na dodržování vlastní pravidel a předpisů. Pro ostatní výrobce například nabízí certifikační program Android Enterprise. Společnost se ale pochlubila další novinkou, která je spojena s organizací Internet of Secure Things Alliance (ioXt).

Pixely a ioXt

Organizace ioXt vznikla v rámci vytvoření nových bezpečnostních standardů nejen pro mobilní telefony, ale také pro nejrůznější chytrá zařízení spadající do kategorie Internet věcí. Google získal pro svůj nejnovější mobil Pixel 4a certifikací ioXt pro Android společně pro starší modely Pixel 4 a 4 XL. Jedná se tak o první zařízení, která prošla certifikací.

V rámci ní se řeší a sledují nejrůznější kategorie. Například se hodnotí systém na hodnocení nahlašování slabin systému a zařízení, aktualizace, šifrování, bezpečnostní metody a další faktory. Konkrétně Pixel 4a prošel ve všech kategoriích a získal maximální hodnocení, a to i v oblasti předinstalovaných aplikací. Jen jedna sledovaná oblast neprošla na maximální možné hodnocení. Konkrétně jde o dobu, po kterou jsou aktualizace poskytovány. Google garantuje tři roky, přičemž certifikace ioXt má nastaveno, že nejlepší hodnocení lze získat, pokud je tato doba minimálně čtyři roky. Stejné hodnocení najdeme i u mobilů Pixel 4 a 4 XL.

pixel4a ALT1 1000x564x

Zdroj: Google

K dispozici jsou i dokumenty s kompletním hodnocením, kde si můžete přečíst, co bylo sledováno a jakých výsledků bylo docíleno. Tato certifikace může být pro běžného smrtelníka poměrně nedůležitá, ale společnosti zvažující zařazení mobilů do svého vybavení může posloužit k rozhodnutí, jestli mobily jsou dostatečně bezpečné při koupi. Nabízí se tedy otázka, jestli se připojí i další výrobci mobilů a nechají své produkty certifikovat.

Zdroje: security.googleblog.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat