Nokia 10 a další plány společnosti HMD Global

Nokia 10 a další plány společnosti HMD Global
2020-10-28T18:00:07+02:00
• 28. 10. 2020

Zdroj: HMDGlobal

6

Výrobci mobilních telefonů občas mění své strategie a plány, aby mohli být více konkurenceschopní. Například LG již nechce představovat top modely ve stejný čas jako všichni ostatní výrobci. HMD Global, tedy společnost stojící za mobily Nokia, upravuje svou strategii, aspoň na základě uniklých interních materiálů.

Plány kolem Nokií

Podařilo se získat některé interní dokumenty společnosti HMD Global, které odkrývají budoucí plány. V těchto materiálech se zmiňuje jen jeden smartphone, konkrétně Nokia 10. Kolem novinky není nic známo, ale v rámci společnosti se nastavují pravidla, že nikdo nebude vyvracet ani potvrzovat spekulace. Případně nikdo nebude komentovat cokoliv kolem tohoto zařízení. Možná se tedy chystá skutečný top model.

Dost informací v dokumentech poukazují spíše na filozofii společnosti, ale také zmiňují, že na žádném představení produktu nesmí dojít k přímému porovnávání s konkurencí. Nedočkáme se tedy tvrzení, že jejich mobil je lepší v jedné nebo druhé specifikaci, případně ceně.

nokia 24 34 kopie 1200x675x

Nokia 2.4 a Nokia 3.4; Zdroj: HMD Global

Už nyní všechny Nokie jsou součástí programu Android One. Dalo by se říci, že je to jediná společnost, co produkuje aktivně takové modely a do budoucna se to nezmění, spíše naopak. Firma chce nabídnout maximum toho, co Google nabízí v rámci svého softwaru a služeb, ale není se čemu divit, když Google je jednou z několika společností, která investovala do HMD Global.

Z uniklých dokumentů vyplývá, že HMD Global chce nabídnout smartphony, které budou vystupovat skoro jako Pixely od Googlu, ale ve všech cenových hladinách. Firma se chce mimo jiné zaměřit na trhy jako Indie, Čína, Rusko, Indonésie, Velká Británie, Německo, Jižní Afrika, Mexiko a USA.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jakobyn Von Rabenstein

29. 10. 2020, 13:31

Jsem vlastníkem Nokie 3. Mám ho již třetím rokem, z androidu 7 jsem se dostal až na android 9, což je v této cenové kategorii (koupeno za 3200) vcelku zázrak. Dnes již dobíjím minimálně jednou za dva dny, ale to jen když jdu na čundr, nebo jsem někde na dovolené a mobil moc nepoužívám. (Fotím na zrcadlovku) Při plném používání vydrží asi 10h. Občas se něco zasekne, zažil i několik větších pádů, avšak kromě poškrábaných rohů je bez poškození a to ho nosím bez pouzdra. Já jsem s ním spokojen, po předchozích zkušenostech s Číňany jsem tomu dával maximálně dva roky, avšak telefon stále běhá vcelku použitelně. Já jsem u Nokie spokojen a můj další mobil bude opět Nokia, to vím již teď.

Nikola Karageorgiev

29. 10. 2020, 4:18

Mám Nokii 7.2 a naprostá spokojenost. Chtěl jsem větší ramku a opravdu dobrej foťák. Obojí splnila nad očekávání dobře. Když 7.2ku srovnám s Číňanama ve stejný cenový kategorii, jsou ve všem oproti ní k smíchu. Za mě je Nokia supr stroj za supr peníze.

Ondra Kalousek

29. 10. 2020, 9:24

Také mám. Jen četl jste kde vyjde Android 11 pro Nokii 7.2? Zakoupeno v dobré víře že to bude brzy po vydání a ono to bude až v březnu.

Nikola Karageorgiev

29. 10. 2020, 13:09

Tak to já bohužel nevím. Nebo spíš jsem vůbec netušil, že se na ní chystá ještě i Android 11 (počítal jsem maximálně s 10) – to je pro mě od Vás příjemné překvapení 🙂

Pavel Láník

29. 10. 2020, 2:41

S Nokií je to těžký. Osobně mám první model 5, za měsíc to budou přesně tři roky. Jako jsem sice spokojen, funguje stále dobře i přes několik pádů na zem a menší pavučinu na displeji.

Na druhou stranu bych za ty peníze čekal mnohem víc, nový stál přes 5000 a problém je že konkurence a hlavně Číňani za tu cenu nabídnou mnohem víc a lidi už dneska nezajímá moc značka a většina ani neví co Nokia je. Třeba u té pětky ale co čtu recenze i nových modelů tak foťák zoufalost, baterie to je přímo tragédie musím nabíjet denně a to nejsem závislák. Výkon taky pokulhává a a teď i díky stáří už je telefon těžce pomalý a to i když ho čistím. A aktualizace taky žádná sláva. Android 10 alespoň nehrozí a záplaty taky stagnují. Čekal jsem víc.

Pavel Horák

29. 10. 2020, 1:48

Upřímně, když jsem se před rokem rozhodoval, jaké mobily koupit mě i přítelkyni, volba padla právě na Nokie. A to proto, že jsem chtěl cenově rozumné, ale zároveň (pro práci) silné a spolehlivé stroje s čistým androidem a funkční podporou..
Volba nakonec padla na telefony 6.2 a 6.1, a zatím jsme spokojeni. Mobily stabilní, funkční, na práci bez problémů dost silné (hry nás nezajímaj, na to máme PC) a podpora naprosto v pohodě (měsíční aktualizace samozřejmostí – aktualizace za daný měsíc chodí většinou mezi 17. – 27. daného měsíce) a to přes to, že to, že to nejsou žádné top modely (ceny byly hluboko pod tím, kolik by býval stál pixel)…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat