Tvrzené sklo pro iPhone SE nezklamalo recenze

Tvrzené sklo pro iPhone SE nezklamalo [recenze]
2020-09-21T11:30:26+02:00
• 21. 9. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Internetový obchod TvrzenýSklo má ve svém produktovém portfoliu hned celou řadu kvalitních ochranných skel pro mobilní telefony. Najdeme zde například ochranná skla pro blokování modrého světla či soukromí. K nám do redakce ale dorazil kousek, po kterém by pravděpodobně sáhla většina z vás, pokud patříte mezi uživatele iPhone SE (2020).

Tvrzené sklo je 7x odolnější než fólie

Tvrzené sklo pro iPhone SE 2020 nabízí dobrou ochranu za rozumný peníz, alespoň takto svůj produkt obchod prezentuje. Jaké ale ve skutečnosti je? Dokáže opravdu dobře ochránit váš nový model SE? To zjistíte v následujících odstavcích.

Abych řekl pravdu, rukou mi prošla celá řada tvrzených skel z různých cenových kategorií a najít mezi nimi rozdíly by určitě nebylo na drop testy. Nejsou totiž příliš spolehlivé nebo vědecké. Každý pád z výšky je v podstatě jedinečný z množství úhlové hybnosti. Rozhodl jsem se v tomto testování vystavit ochranné sklo běžnému používání, nikoliv pádům z výšky. Ruku na srdce, jak často vám z ruky padá telefon? Mně osobně iPhone XS (od vydání) ani jednou. 

Tvrzené sklo

Zdroj: Dotekomanie.cz

Ačkoliv v dnešní době existuje celá řada pojištění, jako je například AppleCare, stále doporučuji ochranná skla používat. Pokud navíc máte telefon již po záruce, můžete se taková oprava displeje u iPhonu vyšplhat na opravdu vysoké částky. Použitím ochranného skla se ale vyhnete malým škrábancům, zbytečným prasklinám a dalším poškozením částí. 

Naštěstí mi během testování iPhone SE 2020 ani jednou nespadl. Na druhou stranu tím nemohu 100% zaručit, že tvrzené ochranné sklo ochrání hlavní displej telefonu. Výrobce ale uvádí vysokou odolnost, konkrétně je 7x vyšší než u ochranné fólie. Osobně jsem se ale chtěl zaměřit na běžné používání. Zajímalo mě tedy, jak se tvrzené sklo popasuje s klíči v kapsách a podobně. 

Tvrzené sklo Tvrzené sklo

Zdroj: Dotekomanie.cz

V podstatě za celé čtyři měsíce jsem se nesetkal s žádným problémem, který by se u ochranného skla objevil. Samozřejmě se na testovaném sklu nachází několik mini škrábanců, to ale způsobilo nošení v kapse s klíči. Po celou dobu jsem byl se sklem velmi spokojen. Jedná se totiž o transparentní tvrzené sklo s tvrdostí 9H. Tloušťka ochranného sklíčka pak činí pouhých 0,26 mm. 

Výrobce zde implementoval také 2.5D zaoblení skla, které zajišťuje lepší spojení skla a zařízení a díky kterému nedochází k poškrábání prstů. Pravdou také je, že se na sklu mnoho otisků prstů nenachází.

Instalace ochranného skla

Všechna ochranná skla TvrzenýSklo jsou ve své podstatě stejná – jednoduchá a rychlá instalace. Jak tedy taková instalace skla probíhá, se nyní dozvíte.

Prvním krokem je samozřejmě vyčištění displeje iPhonu pomocí přiloženého hadříku z mikrovlákna a nálepky na shromažďování prachu. Jakmile je displej čistý, umístěte rámeček kolem telefonu. Následně odloupněte zadní část ochranného skla, umístěte jej přesně do středu telefonu a uprostřed skla zatlačte. 

IMG 4616 4032x3024x IMG 4615 4032x3024x

Zdroj: Dotekomanie.cz

I přesto, že displej telefonu vyčistíte, může se stát, že se pod displejem nějaký ten prach objeví. Abyste takovému neštěstí předešli, doporučuji být v opravdu čisté místnosti. Během aplikování skla jsem se ale potkal s jiným problémem. Na skle se totiž objevily malé bubliny, které se nacházely v oblasti hran displeje. Zbavit se těchto bublin bylo opravdovou královskou bolestí. Po silném zatlačení a delší trpělivosti se mi ale přeci jen podařilo vytlačit vzduch a tím se bublin zbavit.

Proč zvolit TvrzenýSklo?

Ochranné sklo je obecně dobré mít na svém chytrém telefonu, zvláště pokud se k zařízení chováte nešetrně. Konkrétně tento chránič displeje vykonává lepší práci než jiné ochranné pomůcky. Kromě toho jsou hrany skla velmi příjemné, takže při přejetí prstem necítíte žádné nepříjemné škrábání, jak tomu tak bývá. Mnohdy si ani nevšimnete, že máte ochranné sklo na telefonu, za což velký palec pro výrobce. 

Celkově vzato je sklo pohodlné, odolné a přehlédnutelné. Pokud tedy hledáte na svůj iPhone či jiný mobilní telefon ochranné sklo, mohu vám výrobky obchodu doporučit. V poměru cena/výkon jde o velmi důstojnou ochranu displeje.

Klady:

  • Design zapadající do přední části iPhonu.
  • Chrání displej před poškrábáním a pádem.
  • Snadný proces aplikování.
  • Odpuzuje otisky prstů.  
  • Hrany jsou zakřivené.
  • Cena

Zápory:

  • Při aplikaci se mohou stále objevit bubliny či prach.

Za poskytnutí produktu děkujeme společnosti TvrzenýSklo. Ochranné sklo pro iPhone a další telefony zakoupíte ZDE

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat