AirPods Pro nově podporují prostorový zvuk

AirPods Pro nově podporují prostorový zvuk
2020-09-16T15:00:39+02:00
• 16. 9. 2020

Zdroj: MacRumors

Nedávno zveřejněný firmware 3A283 přináší pro AirPods Pro novou podporu Spatial Audio. To je nová funkce, která byla představena už na WWDC 2020. 

AirPods Pro a Spatial Audio

Uživatelé na sociálních sítích píší, že aktualizace firmwaru přidává do Řídícího centra možnost Spatial Audio. Aby však byla funkcionalita v provozu, je třeba mít nainstalovaný operační systém iOS 14 či iPadOS 14. 

AirPods Pro

Zdroj: Dotekomanie.cz

Spatial Audio pracuje s obsahem Apple TV+. Osobně jsem funkci otestoval a byl jsem až ohromen, jaký zvuk dokázala sluchátka nabídnout. Prostorový zvuk na mém iPadu funguje opravdu dobře. Odlehčeně, trochu jsem si připadal jako v kině. Musel jsem si jedno sluchátko sundat z ucha, abych si byl jist, že zvuk slyším právě z AirPods. Zajímavá iluze. 

Spatial Audio má za úkol přinést do uší zvuk podobný kinu. Prostorový zvuk využívá dynamické sledování hlavy k vytvoření pohlcujícího zvuku pomocí směrových filtrů a jemných úprav frekvence. 

„Prostorový zvuk využívá gyroskop a akcelerometr v ‌AirPods Pro‌ a iPhone ke sledování pohybu vaší hlavy a polohy vašeho ‌iPhone‌, porovnávání údajů o pohybu a následné přemapování zvukového pole.”

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat