WhatsApp představil funkci pro boj s fake news

WhatsApp představil funkci pro boj s fake news
2020-08-08T19:30:05+02:00
• 8. 8. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

WhatsApp spustil nový nástroj s názvem „Search the web“, který umožňuje uživatelům rychle najít informace z webu, tedy za předpokladu, že jim byl poslán odkaz. V příkladu WhatsApp demonstroval odkaz, který někdo poslal a tvrdil, že pití vařené česnekové vody vyléčí COVID-19. Příjemce může stisknout tlačítko lupy a vyhledat informace o odkazu. V tomto příkladu jsou uživateli zobrazeny webové výsledky z webů pro kontrolu faktů. 

WhatsApp jde do boje s fake news

Novou funkci společnost implementovala za účelem omezit šíření falešných zpráv na její platformě. V předchozí aktualizaci byly přidány dvojité šipky, které uživateli naznačily, že zprávy nepocházejí od blízkého kontaktu. 

WhatsApp

Zdroj: Neowin

V roce 2018 začal Facebook rozšiřovat funkci, jenž omezovala, kolikrát může být zpráva předána ostatním. Po šestiměsíčním období se firma rozhodla omezit přeposílání zpráv tak, aby zprávy mohly být zasílány pouze pěti chatům najednou. Díky tomu dokázal Facebook zmírnit šíření spamu a fake news o 25 %. 

S probíhající pandemií coronavirus je velmi důležité dát uživatelům možnost rychle ověřit informace. Několik falešných teorií se již široce rozšířilo, včetně falešné teorie, že 5G pomáhá šířit koronavirus, což vedlo k žhářským útokům.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Whatsapp se pouští na tenký led

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat