Apple pracuje na konvexním telefonu

Apple pracuje na konvexním telefonu
2020-08-08T18:00:27+02:00
• 8. 8. 2020

Zdroj: MacRumors

1

Společnost Apple si již delší dobu hraje s flexibilními displeji, které by mohla v blízké budoucnosti použít při výrobě svého konvexního zařízení. Nyní si takový displej Apple nechal patentovat. 

Apple si patentoval nové použití flexibilního displeje

Patent pod názvem „Electronic devices with convex displays“ byl podán v Úřadu pro patenty a ochranné známky USA. Dokumentace byla samozřejmě zveřejněna i s různými náčrty a reálnou podobou. Víme také, jak by takové konvexní zařízení mohlo v praxi fungovat. 

Apple

Zdroj: MacRumors

Zařízení dle patentu bude mít zakřivené hrany, které by mohly být speciálně využívány pro další funkce. Zařízení má v tomto případě přední a zadní stranu, přičemž displej se plynule táhne z jedné strany na druhou. Patent vysvětluje, že hlavní výhodou konvexního zařízení by byla maximalizace vnitřního objemu, čímž by se například mohla zvětšit kapacita baterie. 

Je důležité poznamenat, že konvexní zařízení používá flexibilní displeje. Na rozdíl od jiných použití, jako například pro skládací zařízení, Apple navrhuje namontovat flexibilní displej na tuhé tělo. Displej by proto trvale odpovídal zakřivenému tvaru těla. Díky tomu by byly flexibilní displeje, které jsou jinak známé svou nedostatečnou trvanlivostí, výrazně odolnější.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 9. 8. 2020, 12:09

Takový patent má LG už od loňska, LG Shell display.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat