Telegram nabídne bublinové zobrazení konverzací

Telegram nabídne bublinové zobrazení konverzací
2020-08-02T21:36:42+02:00
• 3. 8. 2020

Zdroj: Neowin

Facebook jako první nabídl u své platformy Messenger zobrazení jednotlivých konverzací skrze bubliny. Funkce se jmenuje chat heads a dlouho dubu nikdo nic takového nenabídl. Jedním z důvodů bylo i to, že si společnost vyvinula toto zobrazení sama. Jelikož se jedná o užitečné zobrazení, dočkali jsme se implementace i v Androidu. Již verze 10 obsahuje tuto možnost, ale je ukryta ve vývojářských možnostech. Android 11 má plnou integraci. Zatím došlo na optimalizaci jen několika aplikací, ale brzy se zřejmě přidá i Telegram.

Telegram a bubliny

Platforma Telegram dostává poměrně pravidelně nové funkce a možnosti. Například nedávno došlo i na navýšení limitu pro posílání souborů. Nyní se ukazuje, že se pracuje na bublinovém zobrazení jednotlivých konverzací, ale vše je teprve na začátku a funkce se nezdá být stabilní.

Již nyní lze novinku aktivovat. Stačí jít do nastavení aplikace, několikrát poklepat na číslo verze aplikace a zobrazí se skryté menu. Zde se v dolní části nachází možnost aktivace bublin pro chaty. Na zařízeních s Androidem 10 je navíc nutné aktivovat bubliny skrze vývojářské možnosti. Bohužel na Androidu 11 nedojde k zobrazení, jelikož notifikace z aplikace se neidentifikují jako konverzace.

Telegram chat bubbles OPPO Find X2 Pro Android 10 1 545x1200x Telegram chat bubbles OPPO Find X2 Pro Android 10 2 545x1200x

Zdroj: xda-developers.com

Navíc na všech zařízeních novinka nefunguje úplně, ale vzhledem k tomu, že ještě není oficiálně k dispozici, dá se s tím počítat. Otázkou je, kdy bude vše hotovo a kdy novinka zamíří mezi všechny uživatele. Telegram se tak zařadí mezi hrstku aplikací, které podporují toto zobrazení. Zejména na Android 11 se bude jednat o velmi užitečnou funkci.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat