Xiaomi pracuje na zadním gestu, jako Apple a Google

Xiaomi pracuje na zadním gestu, jako Apple a Google
2020-08-02T21:36:33+02:00
• 3. 8. 2020

Zdroj: AndroidPolice

Začátkem tohoto roku se objevila první známka práce Googlu na novém gestu. Nalezena byla v beta verzi Androidu 11. Nedávno společnost Apple uvedla stejnou funkci v iOS 14. Konkrétně jde o gesto, které vám umožní jedním, dvojitým či trojitým klepnutím na zadní straně zařízení vyvolat akci. Můžete si nastavit například, že jedním klepnutím se otevře aplikace Svítilna, dvojitým otevřete fotoaparát a trojitým vytvoříte snímek obrazovky. Nyní se objevila informace, že na stejném gestu pracuje také čínský výrobce Xiaomi. Funkce by pak měla být k dispozici v MIUI 12.

Xiaomi se opět inspiruje u předních výrobců 

Uživatel serveru XDA-Developers kacskrz si všiml kódu v nejnovější beta verzi MIUI 12, který naznačuje práci na této funkcionalitě. Uživatel byl dokonce schopen skrze kód vyvolat nabídku nastavení pro tato gesta, byť jsou stále v nefunkčním stavu. Prozatím se akce zdají být omezeny na pouhých pět možností, je však pravděpodobné, že stav bude rozšířen. Přeci jen jde stále o beta verzi MIU 12.

Xiaomi Xiaomi Xiaomi

Zdroj: AndroidPolice

Zatím nevíme, kdy přibližně bychom se novinky mohli dočkat. Doufejme tedy, že nebudeme muset čekat půl roku. Jelikož na těchto gestech pracuje už Google a Apple, je jisté, že se k tomuto trendu připojí i další velcí hráči. 

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat