Nubia Red Magic 5S má přijít s chlazením „ICE Ag“

Nubia Red Magic 5S má přijít s chlazením „ICE Ag“
2020-07-19T19:38:50+02:00
• 20. 7. 2020

Zdroj: Nubia

Značka Nubia se v poslední době soustřeďuje na herně orientované smartphony, byť ne všechny patří mezi top modely. Například poslední novinka Nubia RedMagic 5G Lite zapadne do vyšší střední třídy s velmi dobrými specifikacemi a podporou 5G sítí. Nějakou dobu se ví, že se chystá Nubia Red Magic 5S a nyní zde máme více informací o tomto smartphonu.

Red Magic 5S

Už při představení nového procesor Snapdragon 865 Plus společnost Qualcomm zmínila ve své tiskové zprávě, že touto novinkou bude vybaven smartphone Red Magic 5S. Některé společnosti se snaží představovat velmi rychlé nabíjení, což je tak trochu případ i herní modelů, ale zde jde hlavně o chlazení, jelikož při delším používání se může zařízení nepříjemně zahřát, případně s vyšší teplotou může ztrácet výkon.

V rámci lákání zákazníků na představení novinky se společnost pochlubila, že model Red Magic 5S bude disponovat značně vylepšeným chlazením, což je ostatně potřeba na dosažení maximálního výkonu z 3GHz procesoru. Jak je vidět na obrázku níže, k chlazení, nebo respektive k odvodu tepla bude sloužit několik vrstev. Dokonce jedna z nich bude mít plochu 4843mm². Navíc i zde bude použit větráček s 15 000 otáčkami za minutu, takže na nějakou odolnost vůči prachu a vodě rovnou zapomeňte, pokud tedy nechcete mít miniaturní dočasné čerpadlo.

gsmarena 002 400x571x

Zdroj: gsmarena.com

U větráku a vylepšené plochy pro chlazení se Nubia nezastavila. Ve svých materiálech zmiňuje také označení „ICE Ag“, což je evidentně obchodní název, ale volně by se dal přeložit jako ledové stříbro. Výrobce asi použije tento dražší kov kvůli jeho vlastnostem, ale není jasné, jestli ho použije přímo pro konstrukci některých prvků, nebo jím pokraje některé součástky.

gsmarena 002 1 727x427x

Zdroj: gsmarena.com

Co se týče ostatních specifikací, očekává se použití operační paměti LPDDR5 a úložiště typu UFS 3.1. Displej by měl být typu AMOLED s frekvencí 144 Hz.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat