Google ukončí plugin Kontrola hesel pro Chrome

Google ukončí plugin Kontrola hesel pro Chrome
2020-07-30T19:30:56+02:00
• 30. 7. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Google za posledních několik měsíců i let představoval jedno bezpečnostní novinku za druhou. Jednou z nich je i kontrola hesel, kdy vás upozorní, jestli náhodou nedošlo k úniku dat a váš účet je v ohrožení. Na tomto projektu spolupracuje s další společnostmi, které sbírají data o únicích. Minulý rok v únoru jsme se dočkali představení rozšíření Kontrola hesel pro webový prohlížeč Chrome, ale tento plugin bude brzy ukončen.

Kontrola hesel v Chromu

Rozšíření pro Chrome jste si museli nainstalovat, aby fungovalo u vašeho účtu, takže k nějakému masivnímu rozšíření nedošlo v globálním měřítku. Tento plugin přesáhl hranici 800 tisíc instalací, což není mnoho. Google ale tuto novinku integroval hlouběji do Chromu, aspoň v případě verze pro Android. Zde se nabízí od října minulého roku. V té samé době jsme se dočkali oznámení, že kontrola hesel je integrována do nového správce hesel u každého Google účtu.

Screenshot 26 547x290x

Zdroj: Dotekamanie.cz

Vzhledem k tomu, že je integrace poměrně široká a je součástí správce hesel, není rozšíření pro Chrome potřebné. Není se tak čemu divit, když Google plánuje ukončení tohoto pluginu. Pokud jste jej měli nainstalovaný, asi v těchto dnech jste dostali oznámení, že rozšíření Kontrola hesel pro Chrome bude ukončeno k 31. srpnu.

Po tomto datu nebude plugin již fungovat a nebude zapotřebí. Google uvádí, že tato funkcionalita byla integrována i do samotného Chromu. Stačí se přihlásit se svým uživatelským účtem. Kontrola je aktivní již v základu. Vše je k dispozici v nastavení, v sekci Ochrana soukromí a zabezpečení, kde stačí zvolit položku Zabezpečení.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Mira Postulka

31. 7. 2020, 10:24

Škoda, fungovalo to i v novém Microsoft Edge.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat