Sygic integruje do map EV Mode, umožní tak řidičům plánovat trasu dle elektronabíječek

Sygic integruje do map EV Mode, umožní tak řidičům plánovat trasu dle elektronabíječek
2020-05-02T13:30:22+02:00
• 2. 5. 2020

Zdroj: Sygic.com

Sygic je slovenská navigace a mapa pro chytré telefony a zakládající společnost se stejným jménem je na světě již od roku 2004. Nyní se slovenští vývojáři rozhodli přidat do navigace novinku v podobě podpory elektroaut, nově se tak vlastníci elektromobilů mohou přepnout do tzv. EV Mode (electric vehicle mode), který má za cíl usnadnit jízdu vlastníkům těchto vozidel. Novinka v aplikaci tak dokáže při plánování trasy myslet na rozmístění dobíjecích stanic či jde díky aplikaci rovnou za nabití zaplatit.

EVMODE

Zdroj: Sygic.com

Přes 200 miliónů stažení a nová integrace pro elektromobily

Sygic jde s dobou a zaměřuje se na rozvíjející se segment s elektromobily. Nově tak uživatelé aplikace mohou aktivovat bezplatný EV Mode, díky kterému získají přehled nabíjecích stanic. Z aplikace je dokonce možné díky partnerství s projektem Plugsurfing za nabíjení i zaplatit na 150 000 stanicích v 38 zemích v Evropě.

Seznam stanic je dostupný a integrovaný díky spolupráci s CharIN Association. Aplikace umožňuje vybrat si ze široké nabídky vozidel z kategorie plug-in hybridů či zcela elektrických vozů. EV Mode se pak nakonfiguruje dle parametrů daného vozidla. Vlastník vozu si pak může v mapách upravit například dojezdovou vzdálenost, pokud má reálnou zkušenost jinou, než ukazují oficiální hodnoty.

EVMODE

Zdroj: Sygic.com

„Naším cílem bylo vytvořit řešení, které umožní každému řidiči bezproblémové a jednoduché nabíjení. Jen aktivuje EV Mode a my za něj uděláme veškeré plánování jeho cesty,“ uvedl Petr Füzék, vedoucí oddělení eMobility v Sygicu. „Řidiči si přidají nabíjecí bod jako zastávku na trase, zkontrolují přes aplikaci, zda je u něj volno, vyberou způsob platby a mohou nabíjet. Zatím se mohou zastavit třeba na kávu v nedaleké kavárně. Jakmile se auto nabije na požadovanou úroveň kapacity baterie, dostane řidič notifikaci a může za nabíjení rovnou zaplatit,“ vysvětlil Füzék.

EVMODE

Zdroj: Sygic.com

V budoucnosti plánuje Sygic přidat do svojí navigace ještě více funkcí určených speciálně pro elektrická auta a vytvořit tak univerzálního asistenta. Ten díky analýze jízdního stylu řidiče, vyhodnocení povětrnostních podmínek, dopravy a jiných důležitých faktorů, umožní rozpoznat přesný dojezd při plánování delších tras. Docílí toho díky využití algoritmů pro plánování trasy pomůže řidičům vyrovnat se s takzvaným „strachem z dojezdu“ neboli range anxiety, který je jedním z největších důvodů pomalého přechodu na elektrická auta.

EVMODE

Zdroj: Sygic

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat