Samsung uvede mobil s vyměnitelnou baterií

Samsung uvede mobil s vyměnitelnou baterií
2020-05-30T19:30:36+02:00
• 30. 5. 2020

Galaxy A01; Zdroj: Samsung

Vyměnitelné baterie v mobilních telefonech jsou dnes již jen raritou. Současné konstrukce mobilů neumožňují, aby si běžný uživatel jen tak vyměnil tuto součástku, případně aby provedli tvrdý restart mobilu. Místo toho se musí spolehnout na delší podržení vypínacího tlačítko, což je v podstatě náhrada za vyjmutí baterie pro případ znovu nastartování mobilu. Objevují se ale náznaky, že by Samsung mohl přinést smartphone s vyměnitelnou baterií pro masy.

Jen záchvěv nebo nová generace mobilů

Podařilo se objevit, že Samsung pracuje na zařízení s kódovým označením SM-A013F. Bohužel nekoresponduje s ničím, co má aktuálně v nabídce. Buď se bude jednat o kompletně novou řadu, nebo označení nějak souvisí právě s vyměnitelnou baterií. Ta by měla v tomto případě nabídnout kapacitu 3000 mAh.

Mnoho informací není k dispozici, ale webu SamMobile se podařilo zjistit, že smartphone SM-A013F bude nabízet ve dvou verzích lišících se velikostí úložiště. Nižší nabídne 16 GB, vyšší pak 32 GB. Od toho se dá odvodit, že se bude jednat o nějaký základní mobil s nízkou cenou.

Lockup 1600x1200 800x600x

Galaxy A01; Zdroj: Samsung

Je zde možnost, že tato novinka bude jen upravenou verzí nějakého modelu ze současné nabídky. Nejvíce se odhaduje, že SM-A013F bude možná vycházet ze smartphonu Galaxy A01 z dubna tohoto roku.

Pokud byste si dnes chtěli koupit od Samsungu mobil, který nabízí vyměnitelnou baterii, tak z nové generace se nabízí jen odolný Galaxy Xcover Pro. Novinka SM-A013F by mohla být další možností. Dle dostupných informací bude SM-A013F nabízen v černé, modré a červené barvě na trzích v Asii a v Evropě. Otázkou je, jestli se vyměnitelné baterie stanou trendem u levných mobilů, nebo se bude jednat o výjimku.

Zdroje: sammobile.com, techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat