Samsung a Xiaomi prodejními čísly drtí konkurenci

Samsung a Xiaomi prodejními čísly drtí konkurenci
2020-05-20T18:00:19+02:00
• 20. 5. 2020

Zdroj: Samsung

2

Chytré telefony se celosvětově prodávají hůře než kdy jindy. Může za to nejen pandemie COVID-19, ale také samotní zákazníci, kteří jsou již zkrátka přehlceni. I přesto ale trhu s chytrými telefony dominuje společnost Samsung, a to především díky svým modelům střední třídy. Ve skutečnosti je řada Galaxy A tak populární, že v loňském roce získala v žebříčku nejprodávanějších Android smartphonů tři nejlepší místa. 

Samsung a Xiaomi prodávají nejlépe ze všech

Avšak díky rychlému růstu indického trhy se Xiaomi v loňském roce podařilo získat dobré místo díky modelu Redmi Note 7. Navzdory pokračující pandemii COVID-19 se ale zdá, že prodejní poklesy budou i nadále pokračovat – nejen pro Samsung či Xiaomi.

Samsung

Zdroj: XDA-Developers

Podle nedávné analytické zprávy společnosti Research Analytics byl Galaxy A51 v prvním kvartálu letošního roku nejprodávanějším Android telefonem. Celkově se jich prodalo přes šest mil. kusů, čímž si model zasloužil 2,3% podíl na trhu. Na druhém místě se překvapivě umístilo Xiaomi Redmi 8 s tržním podílem 1,9 %. Tyto modely pak následovaly Galaxy S20+ s 1,7% podílem, Galaxy A10s s 1,6% podílem, Redmi Note 8 s 1,6% podílem a Galaxy A20s s 1,4 %. 

Dle zprávy také vyplývá, že celosvětové dodávky smartphonů dosáhly v prvním čtvrtletí letošního roku na 275 mil. kusů, přičemž zařízení se systémem Android představují 86 % všech prodaných telefonů. Takto velké rozdíly mezi Android a iOS telefony může také pandemie koronavirus, kvůli které zákazníci sahají po levnějších modelech, jež najdou právě ve světě Androidu. 

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jonáš Rybka

21. 5. 2020, 9:10

Docela jsem zvědat, jak na tom bude Apple s prodejem jeho nového SE. Cena hodně konkurenční a dokážu si představit, že spousta uživatelů se starším HW od Apple klidně sáhne po tomto kousku či rodiče svým ratolestem koupí konečně jejich vysnění telefon.

Zdeněk Koutský

VIP 21. 5. 2020, 12:13

Na tahle prodejní čísla jsem taky zvědav. Troufám si říct, že SE 2020 bude pro Apple letošní hit

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat