Apple u iPhonů USB-C nechystá, příští rok radši konektor vynechá úplně

Apple u iPhonů USB-C nechystá, příští rok radši konektor vynechá úplně
2020-05-26T22:58:50+02:00
• 27. 5. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

2

Již delší dobu se spekuluje o tom, kdy a zda vůbec někdy Apple nasadí do nových iPhonů konektor typu USB-C. Letošní iPhony 12 tento konektor dostat nemají a mají zůstat u osvědčené klasiky v podobě Lightning. Nové informace nám nyní prozrazují detaily ohledně budoucích konektorů především iPhonů v roce 2021.

iPhone 13 nebude mít ani Lightning ani USB-C

Nicméně dle nových informací Apple testoval prototyp iPhonu 12 právě s konektorem USB-C. Ten se však do produkce nedostane. Příští rok pak má tento výrobce vynechat konektor Lightning nebo USB-C pro nabíjení a datové přenosy úplně. Místo něj má novinka spoléhat na bezdrátové nabíjení a případně ho doplní Smart Connector.

Tento konektor nebo spíše piny již známe z iPadů. Tam slouží především pro připojení klávesnice. Na nové řadě iPhonů 13 má být ale spíše jako doplňující, pravděpodobně jako servisní. Primární propagovanou metodou nabíjení se má stát bezdrátové nabíjení.

smartconnector 800x325x

Smart Connector na iPadu; zdroj: Macrumors.com

Pokud Apple odstraní konektor Lighting bez náhrady, musí vyřešit několik problémů. Jak se například budou připojovat auta k drátovému CarPlay (které obvykle nejde v autech předělat na bezdrátové), nebo zda by měl vydat vlastní bezdrátovou nabíječku. Tu by ideálně měl dodávat v balení.

Rychlost bezdrátového nabíjení je dnes u konkurence již srovnatelná s drátovým (Huawei P40 Pro+ třeba umí 40W bezdrátové nabíjení). Nynější iPhony ale podporují maximálně 7,5 W.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Richard Fabián

27. 5. 2020, 13:48

Bezdrátovou nabíječku dodávat v balení? HEH… vždyť ani nepřidá rychlou nabíječku a jen ovce tahá za 12 let pomalý lighting místo USB-C

Jan Kerestes

27. 5. 2020, 8:16

Este dobre, ze som po dlhych rokoch opustil Apple a prisiel do Androidu. Chudak Steve sa musi v hrobe obracat co vystraja tato firma. Ako vlastne zaryty applista uz jasne vidim, ze Apple ide cisto cestou tahania penazi zo zakaznika a uplne kasle na ich dobro. Tak ako som kedysi produkty tejto firmy miloval tak dnes ich nemusim. Apple je nieco, co by som si uz nekupil.USB_C je super, nechcu ho dat len kvoli tomu , ze je lepsie ludi prinutit nakupovat zas predrazene prislusentvo – a na to som uz vyhodil prilis vela, dakuem neprosim. A posledne, ze dnes uz davno nie su technologicky lider, skor 3 roky minimalne pozadu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat