Apple odkoupil další AI startup pro zlepšení Siri

Apple odkoupil další AI startup pro zlepšení Siri
2020-05-29T18:00:00+02:00
• 29. 5. 2020

Zdroj: MacRumors

Společnost Apple nedávno koupila startup zaměřující se na strojové učení. Tímto odkupem firma nejspíše sleduje vylepšení aktuální hlasové asistentky Siri, uvedl zahraniční server Bloomberg. 

Apple koupil další startup

Apple potvrdil nákup jedním ze svých typických prohlášení o akvizici: „Společnost Apple čas od času nakupuje menší technologické firmy a obecně nemluvíme o našem záměru nebo plánech.“ Startup zvaný Inductiv se připojil k Applu ihned po akvizici. Celý technický tým tak ihned začal pracovat na strojovém učení pro hlasovou asistentku Siri. 

Apple

Zdroj: Engadget

Ještě před nákupem startup vytvořil technologii, která pomáhá umělé inteligenci automatizovat identifikaci a opravovat chyby v datech pro účely strojového učení. Mít čistá data je právě pro strojové učení velmi důležité. Jedná se o populární a výkonný typ umělé inteligence, který pomáhá vylepšovat software bez zásahu člověka. 

Šéf oddělení pro Siri, Joh Giannandrea, který je taktéž zodpovědný za strojové učení, vylepší základní technologii, na které je Siri založena, a použije technologie Inductiv. Nutno podotknout, že to není první a zřejmě ani poslední akvizice Applu, která se týká umělé inteligence. Již v minulosti firma zakoupila Voysis, Xnor.ai, Turi, Perceptio, Tuplejump a další. 

Zdroje: engadget.com, macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat