Telegram slaví a oznamuje novinky, i skupinové hovory se chystají

Telegram slaví a oznamuje novinky, i skupinové hovory se chystají
2020-04-25T18:30:09+02:00
• 25. 4. 2020

Zdroj: telegram.org

Komunikační platforma Telegram je na trhu sedm let, přičemž se poměrně rychle rozvíjí, aspoň soudě dle frekvence představování novinek. Společnost nyní oznámila pokoření milníku 400 milionů aktivních uživatelů každý měsíc. Telegram si ta polepšil o 100 milionů oproti loňskému roku. Každý den se navíc zaregistruje přibližně 1,5 milionů nováčků. Firma se také pochlubila, že ve dvaceti zemích se jedná o nejstahovanější aplikaci. Telegram ale neprezentuje své úspěchy, oznamuje novinky, které míří do aplikace.

c30b194e1e1e8e2306 1200x646x

Zdroj: telegram.org

Telegram s novinkami

Hlavní novinka se týká skupinových videochatů. Bohužel funkce zatím není dostupná v aktuální verzi, ale bude doplněna v tomto roce. Telegram jen uvádí, že se zaměřil hlavně na bezpečnost. Již ale nevíme, kolik účastníků se bude moci zúčastnit videohovoru. Oznámení této budoucí novinky tak bereme jen jako odpověď na nově představenou službu Messeneger Rooms od Facebooku.

Naštěstí se nejedná o jedinou novinku v rámci tiskové zprávy. Telegram představuje Quizzes 2.0 se zaměřením na vzdělávání. Aby toho nebylo málo, došlo na oznámení programu, v rámci kterého mohou tvůrci kvízů získat část ze 400 000 eur.

Dočkali jsme se ale také vylepšení aplikací. V první řadě majitelé Android verze zaznamenají nové menu pro sdílení. To je značně odlišné od běžného obsaženého v Androidu. Nabízí se tak jedna lišta s ikonami pro jednotlivé typy prvků ke sdílení. Po kliknutí se vysune nabídka s možnostmi.

ezgif 1 61d0b9b2c411 202x320x

Zdroj: telegram.org

I  Telegram pro macOS prošel menší změnou. Přímo na nových profilech uživatelů se například nachází sdílené soubory. Je také k dispozici jednoduchý manažer složek. Menší proměnou také prošel editor obrázků, kde je možné navíc kreslit.

5e3d254b95e0c72a81 1200x924x

Zdroj: telegram.org

Zdroje: 9to5mac.com, telegram.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat