Facebook spouští Messenger Rooms, videochat až pro 50 lidí

Facebook spouští Messenger Rooms, videochat až pro 50 lidí
2020-04-24T22:46:13+02:00
• 25. 4. 2020

Zdroj: Facebook

Doba pandemie zapříčinila rozmach technologií v oblasti komunikace, zejména s ohledem na videochaty/videokonference. Některé služby jsou zaměřeny na podnikové řešení, jiné čistě na spojení přátel, další se snaží nabídnout vhodnou alternativu pro všechny. V této oblasti se dost rozmohla služba Zoom, ale ani takové Google Duo nezůstává pozadu, WhatsApp chystá novinku a Skype se boje také zapojil. Do konkurenčního souboje se zapojuje i Facebook s novinkou Messenger Rooms.

„Máme teď více práce než kdy dříve, protože spousta našich vojáků uvízla v jiné zemi a nemohou vycestovat, dokud se situace nezmění,” říká Janet Sanchezová, administrátorka Facebookové skupiny Esposas Militares Hispanas!! USA Armed Forces!. „Je to velice náročné pro naše rodiny a maminky, které mají sice plné ruce práce, ale cítí se izolovány. Messenger Rooms by byly skvělým nástrojem k tomu, aby se naše komunita propojila a mohli jsme tak sdílet příběhy a vzájemně se podpořit. Je to osobnější, členové naší skupiny by se nemuseli cítit tak osaměle,” dodává.

Messenger Rooms

Nová služba je postavená na základech Messengeru, přičemž ji lze využívat v mobilních aplikací i na webu. Facebook uvádí, že nabídne možnost videochatu až pro 50 lidí najednou, což je tedy pořádná skupina. Ve své podstatě si vytvoříte místnost, do které můžete pozvat kohokoliv. Dokonce není nutné mít Facebook účet, stačí jen nasdílet speciální odkaz a dotyčný se může připojit z webu.

Pokud vaši přátelé nebo komunity vytvoří Místnosti, které jsou vám otevřené, uvidíte je na Facebooku a můžete si tak vybrat s kým budete trávit čas a o co se budete zajímat.

Facebook uvádí, že nová služba byla dimenzována hlavně s ohledem na soukromí. Kompletní správu nad danou místností má jen sám její tvůrce. Ten může kohokoliv pozvat, vyloučit, uzamknout místnost a dokonce kdo ji vidí a kdo ne. Samozřejmě se zde myslelo i na možnost nahlášení Místnosti. To může učinit kdokoliv, kdo se domnívá, že došlo k porušení zásad společnosti Facebook.

Společnost uvádí, že neví, co se bude odehrávat v samotných místnostech, nebudou prováděny záznamy, ani nedojde k jakémukoliv odposlouchávání. Vše tedy bude záležet na uživatelích.

Entry Point cs CZ 375x812x Group VC cs CZ 375x812x Group VC Creator cs CZ 375x812x Lobby cs CZ 375x812x

Zdroj: Facebook

Součástí budou také AI filtry, což je spíše jen takový doplněk, který je určen jen pro zábavu a není nijak klíčový. Facebook spustí tuto službu na globální úrovni v řádech dnů až týdnů. Sice by se mohlo zdát, že se jedná o další pokus dostat se na nové území a konkurovat jiným platformám, ve skutečnosti je tato novinka něčím skutečně zvláštním.

První náznak propojení služeb WhatsApp, Instagram a Messenger

Minulý rok Facebook uvedl, že plánuje propojení komunikačních služeb WhatsApp, Messenger a Instagram, byť jsou zde mírné komplikace. Zatím jsme se dočkali možnosti sdílení Příběhů mezi některými službami, ale právě Messenger Rooms bude první společná funkce.

Facebook totiž plánuje možnost zakládání Místností i ze služeb WhatsApp a Instagram. Nejedná se tedy o přímé propojení, ale můžeme tuto novinku považovat za jeden krok kupředu k tomuto cíli.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat