Samsung Electronics si chce vyvinout vlastní ohebný displej

Samsung Electronics si chce vyvinout vlastní ohebný displej
2020-04-03T11:30:11+02:00
• 3. 4. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Samsung se aktuálně chlubí u ohebného smartphonu Galaxy Z Flip (recenze) prvním použitým ohebným sklem UTG (Ultra Thin Glass). Za ním stojí společnost Dowoo Insis. Je pravdou, že panel obsahuje skleněnou verstu, ale je velmi tenká a navíc je nad ní plastový povrch, takže v tomto případě nejde o odolnost povrchu, spíše o ochranu samotného zobrazovacího AMOLED panel. Nyní se ale zřejmě začíná pracovat na vlastním řešení.

Samsung Electronics vs. Samsung Display?

V tuto chvíli dodává ohebné displeje pro Samsung smartphony divize Samsung Display, ta také stojí za spoluprací s firmou Dowoo Insis, takže dodává pro Samsung Electronics zkompletovaný displej. Nyní se ale ukazuje, že samotná divize Samsung Electronics si chce vyvinout vlastní řešení.

O novém projektu informuje jihokorejský deník ETNews. Ten uvádí, že hlavním důvodem tohoto projektu je snížení nákladů, případně vytvoření lepšího konkurenčního prostředí, což by mělo vést ke snížení ceny. Sklo použité v Galaxy Z Flip, které má 30 mikronů, přijde na 40 dolarů. Běžné neohebné sklo přitom stojí pouhé dva dolary.

Samsung Galaxy Z Flip 19 3656x2059x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Dalším důvodem má být zatížení na divizi Samsung Display. Není jasné, v jaké fázi je celý projekt, ale Samsung Electronics již oslovil případné dodavatele technologie. Může trvat nějakou dobu, než si právě tato část firmy Samsung vyvine vlastní řešení, které by odpovídalo požadavkům trhu.

V tomto roce bychom se měli dočkat první ukázky řešení od společnosti Corning, přičemž i je zde konkurence například i v podobě firma Royole, která představila displej pro Flexpai 2.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat