Přehled novinek na ITnetwork #5 – Tvorba šablony v Adobe Photoshop, kurz fotografování autoportrétů a učíme se rozumět algoritmům

Přehled novinek na ITnetwork #5 – Tvorba šablony v Adobe Photoshop, kurz fotografování autoportrétů a učíme se rozumět algoritmům
2020-04-12T13:30:09+02:00
• 12. 4. 2020

První díl série „To nej z uplynulého týdne“ vyšel v roce 2013 a jedná se o jeden z nejdéle vydávaných seriálů na české mobilní scéně. Nyní pro vás ve spolupráci s partnerským webem ITnetwork.cz vydáváme seriál, který se soustřeďuje na vývoj softwaru.

Tvorba webu snadno a rychle

V rámci naší nové sekce přibyly další 2 kurzy, které vás provedou tvorbou webové šablony v programu Adobe Photoshop a díky kterým budete nyní schopni již vytvořit jakýsi její hrubý návrh. Ten v dalších dílech dokončíme. Odkaz na celou sekci najdete zde.

4 1920x1074x

Vše co jste kdy potřebovali vědět o Autoportrétu

Naše kurzy fotografování se snažíme pravidelně doplňovat o další, užitečné lekce. Tento týden jsme pro vás připravili dvě, ve kterých se dozvíte vše potřebné k tvorbě autoportrétů, jako třeba něco o jejich historii, jednotlivých druzích, světle, ostření a také samotném focení. Odkaz na celý seriál zde.

3 1920x1102x

Česká encyklopedie algoritmů

Pokud sháníte učební materiály nebo hledáte řešení nějakého problému týkajícího se programování, jste na správném místě! V této sekci totiž shromažďujeme užitečné algoritmy. Články jsou srozumitelně popsané i pro začátečníky a obsahují bohaté ilustrace, diagramy a hlavně zdrojové kódy pro jazyky Java, C#, Delphi a Ruby. S minimální snahou tak kódy snadno upravíte i například pro C++, Python a další jazyky.  Odkaz na celý seriál zde.

2 512x512x

Tvoříme aplikace ve Swift

V minulé lekci našeho seriálu věnovanému programování ve Swift jsme dokončili naší ToDo aplikaci. K ukládání dat jsme však použili zatím pouze jednoduchou serializaci do souboru. V další lekci si proto ukážeme, jak aplikaci upravit tak, aby využívala databázi. Odkaz na celý seriál zde.

1 250x250x

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat