Huawei představil Huawei Card, na podpoře Huawei Pay v ČR pracuje

Huawei představil Huawei Card, na podpoře Huawei Pay v ČR pracuje
2020-04-10T09:30:55+02:00
• 10. 4. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Značka Huawei to má v posledních měsících kvůli restrikcím USA složité. Poslední dobou na plno investuje do svých nových služeb a Huawei Card je jednou z nich. Jedná se o nepřímou konkurenci Apple Card. Oproti americkému řešení je ale dostupná zatím jen pro Čínu. Je přímo svázaná se službou Huawei Pay, která se pomalu rozšiřuje.

Huawei tvoří vlastní služby ve velkém

Huawei Card je fyzická kreditní karta, kterou výrobce vydává ve spolupráci s UnionPay (čínská obdoba Visa nebo MasterCard). Karta je přímo propojena s Huawei Pay s aplikací Huawei Wallet. Na rozdíl třeba od Apple Card jsou zde nicméně roční poplatky jako u normálních kreditních karet. Early-adopters však mají dostat první roku zdarma. Huawei také slibuje různé cashback programy.

gsmarena 006 727x338x

Zdroj: GSMArena.com

Pro nás v Česku ale bude mnohem zajímavější služba Huawei Pay, která se k nám v budoucnu může dostat a umožní tak nahradit Google Pay, které na telefonech bez Google služeb nelze zprovoznit. Huawei Pay je v současné době již dostupné v Číně, Hongkongu, Rusku, Pakistanu a nedávno se rozšířila do Singapuru. Dle našich informací výrobce pracuje na rozšíření také do Česka, termíny a dostupnost ale zatím výrobce neposkytl.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Dominik Hurt

12. 4. 2020, 0:28

Kdyby se jim to povedlo zprovoznit do konce roku (což je nejspíš nereálný), tak by jim to dost pomohlo v prodejích a tím ukotvení pozice na trhu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat