Amazon pracuje na své herní streamovací platformě

Amazon pracuje na své herní streamovací platformě
2020-04-10T11:30:55+02:00
• 10. 4. 2020

Zdroj: The Next Web

Společnost Amazon by dle zahraničních zdrojů měla pracovat na zbrusu nové platformě. Konkrétně se bude jednat o platformu pro streamování her, která by byla velmi podobná Stadia od Googlu či GeFroce Now od Nvidia.

Amazon může přinést na oživení

Amazon zřejmě chce využívat své cloudové technologie i v jiných oborech. Proto by podle všeho měla pracovat na své vlastní platformě, prostřednictvím které by bylo možné streamovat hry. Zajímavostí také je, že Amazon pracuje na hře s názvem Crucible již od roku 2014 a společně s touto hrou firma přinese další hru pod názvem New World, která bude zapadat do masivního multiplayerového online herního žánru.

Amazon

Zdroj: GSMArena

Nová hra měla být představena už v průběhu minulého měsíce. Bohužel z důvodu vypuknutí pandemie COVID-19 bylo představení přesunuto do května letošního roku. Samozřejmě není jisté, zda v tento termín hra skutečně dorazí. 

Teď už ale zpět k platformě. Ta by samozřejmě mohla těžit s aktuálního know-how Amazonu, neboť právě tato společnost vládne trhu s cloudovým úložištěm. Díky tomu si myslíme, že by mohla na trhu platforma přinést zajímavé oživení, hlavně by od samého začátku byla silnou konkurencí. Prozatím ale jde pouze o spekulace, takže si budeme muset počkat na oficiální představení, ke kterému by mělo dojít v průběhu Q2 – Q3 2020.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat