Facebook přináší novou reakci symbolizující těžké časy

Facebook přináší novou reakci symbolizující těžké časy
2020-04-18T18:00:45+02:00
• 18. 4. 2020

Zdroj: TheNational

Pandemie COVID-19, nebo-li koronavirus, pořádně zamíchala s kartami – sám se o tom přesvědčil i Facebook. V podstatě skoro každého donutila zůstat doma a odtud také pracovat, pokud je to možné. Aktuálně jedinou možností, jak se vidět se svými blízkými, kteří s námi nežijí ve stejné domácnosti, jsou sociální sítě a videohovory. Takže nemusíme nikomu z vás vysvětlovat, jak těžké chvíle celý svět prožívá. Facebook ale tak nějak doufá, že díky nové reakci může být o něco snazší druhé straně ukázat, jak moc se o ni staráte. 

Facebook svět nezachrání, ale může pár lidem udělat radost

Na běžné aplikaci a webové verzi Facebooku bude mít nová reakce podobu malé kulaté postavy, která drží malé srdce. Ta bude k dispozici vedle dosavadních reakcí, včetně reakce s palci nahoru a podobně. Uživatelé Messengeru pak mohou aktivovat nové fialové srdce, a to dlouhým stisknutím stávající reakce srdce. Osobně prozatím novou reakci nemám k dispozici, ale někteří uživatelé z různých koutů světa o této novince informují.

Facebook Facebook Facebook

Zdroj: TheNational

„Uvědomujeme si, jakou nejistou dobou nyní všichni procházíme. Chceme, aby lidé dokázali druhé straně svou podporu jednoduchým způsobem, jako je reakce. Tím dají najevo, že mají o své přátele a rodinu starost.“

Samotná reakce samozřejmě nezachrání životy ani nevyřeší rostoucí krizi nezaměstnanosti. Přesto takovou novinku musíme ocenit. Facebook má měsíčně zhruba 2,5 mld. aktivních uživatelů a alespoň někteří se budou díky nové reakci cítit lépe.

Zdroje: engadget.com, thenational.ae

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat