Redmi se pochlubilo čtečkou otisků prstů pod LCD displejem

Redmi se pochlubilo čtečkou otisků prstů pod LCD displejem
2020-03-11T08:00:19+02:00
• 11. 3. 2020

Zdroj: AndroidCentral

Generální ředitel společnosti Redmi, Lu Weibing, na tiskové konferenci oznámil, že firma úspěšně implementovala čtečku otisků prstů pod LCD displej. Jedná se o velký pokrok, neboť doposud všechny telefony s LCD panelem musely používat hardwarové tlačítko se čtečkou otisků prstů. Případně se čtečka objevovala na zadní či boční straně telefonu. Výzkumný tým společnosti Redmi ale překonal technologickou překážku a dokázal implementovat technologii pod LCD panel. Kromě toho se firma rozhodla zahájit hromadnou výrobu.

Redmi průkopníkem nové technologie

Čtečka otisků prstů u OLED panelů pracuje na jednoduchém principu. Snaží se zaznamenat charakteristiky otisku prstu mezi samotnými pixely displeje. Vzhledem k tomu, že OLED panely nepotřebují podsvícení, byla zde možnost implementace. Vzhledem k tomu, že LCD panely mají podsvícení, nebyl zde zatím prostor pro použití čtečky otisků prstů. 

Redmi

Zdroj: FoneArena

V nové metodě ale společnost Redmi používá infračervené světlo. Navíc jsou použity vysoce propustné materiály pro infrančervené světlo, které výrazně zlepšují propustnost. Infračervený vysílač se nachází ve spodní části displeje, kde vysílá infračervené světlo. Pro sejmutí otisku prstu proniká světlo přes displej, čímž svítí na přiložený prst. Právě díky tomu dojde k dokončení autorizace a signál dokáže zařízení zpracovat i přes LCD panel. 

Společnost novinku demonstrovala na prototypu Redmi Note 8 Pro. Jak si můžete všimnout z přiloženého animovaného obrázku. Autorizace probíhá stejně rychle jako v případě OLED panelu. 

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat