Nokia 1.3 poodhalena na tiskové fotografii

Nokia 1.3 poodhalena na tiskové fotografii
2020-03-18T17:59:03+02:00
• 18. 3. 2020

Zdroj: Nokia

Společnost HMD Global dokončuje práce na telefonu do základní třídy, který byl za poslední dobu předmětem několika rozsáhlých úniků. Model zatím známe jen pod kódovým označením TA-1207, ale jeho konečný název bude Nokia 1.3. Skutečnou podobu telefonu ze všech stran přibližuje populární „leakster“ Evan Blass. K oficiálnímu představení by mohlo dojít během následujících dnů, neboť výrobce již má v Londýně připravenou tiskovou konferenci.

Základem nízká cena

Cenově dostupné zařízení údajně nabídne 6palcový LCD displej s neznámým rozlišením. Do „Waterdrop“ výřezu nasadí 5megapixelovou kamerku. Uvnitř zaujme své místo 1GB operační paměť RAM a 8GB interní úložiště. Náročnější uživatele by měli uspokojit alespoň větším 16GB úložištěm. Dodavatel čipové sady není upřesněn, ale spekuluje se o hardwarovém řešení od Qualcommu nebo MediaTeku.

Nokia 13 1203x803x

Zdroj: Twitter @evleaks

Do zadní části umístí jeden 8megapixelový objektiv fotoaparátu a přisvětlovací LED diodu. Celkovou výdrž bude řídit článek baterie s dostatečnou kapacitou okolo 4 000 mAh. Příjemným oživením se rozhodně stane vyhrazené tlačítko pro vyvolání funkce Google Assistant. Softwarovou stránku zaštítí operační systém Android 10 ve speciální Go edici. Prodejní cena má atakovat přijatelnou hranici 80 euro (tj. cca 2 182 Kč).

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat