iOS 14 odhaluje novinku pro iPhone 12 Pro

iOS 14 odhaluje novinku pro iPhone 12 Pro
2020-03-18T16:30:56+02:00
• 18. 3. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Uniklý kód připravovaného operačního systému iOS 14 odhalil další indicii o budoucím iPhone 12 Pro. Právě tato produktová řada se dočká velké novinky v podobě ToF senzoru. Co přesně tento senzor bude umět, se dozvíte níže.

iOS 14 odhaluje klíčovou vlastnost nového iPhonu

Jak bylo již v úvodu napsáno, nedávno uniklý kód připravovaného iOS systému odhalil jednu zásadní novinku u budoucího iPhone 12 Pro. Telefon bude totiž vybaven speciálním senzorem, jenž v praxi umožní mapovat okolí ve 3D formátu. Tento senzor bude samozřejmě umístěn na zadní straně telefonu. Zde se bude kromě toho nacházet trojice standardních fotoaparátů. Můžeme tak očekávat širokoúhlý, ultra širokoúhlý fotoaparát a také teleobjektiv. 

iOS 14

Zdroj: 9to5mac

Zpět ale k ToF senzoru. Pamatujete si ještě na aplikaci IKEA, která nabízela rozšířenou realitu, díky které jste mohli po celém svém bytě umístit nábytek? Tak právě iPhone 12 Pro této funkčnosti bude moci využít o něco lépe. 

Principem bude senzor fungovat na bázi infračerveného „modulu“, který bude mít za úkol měřit dobu potřebnou k návratu paprsků zpět do fotoaparátu. Díky tomu by se měla výrazně zlepšit kvalita videí a fotoaparátů. Kromě toho přibudou i nové funkce pro VR, tedy virtuální realitu. Jak ale bude senzor aktivován, zda manuálně, či automaticky, je prozatím ve hvězdách. Určitě ale Apple zapracuje funkcionalitu do nativní aplikace Footaparát. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 18. 3. 2020, 23:17

Něco co už dávno má i ostatní.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat