HTC pokračuje ve strmém propadu

HTC pokračuje ve strmém propadu
2020-03-09T19:30:14+02:00
• 9. 3. 2020

Zdroj: HTC

1

Konkurence na současném trhu se smartphony je obrovská a dalo by se říci, že se nic neodpouští. Pakliže chce dnes společnost uspět, nemůže se spoléhat jen na renomé nebo dlouhou existenci. Musí agresivně tlačit na technologie, cenu a služby. Bohužel HTC dlouhodobě patří k těm firmám, kterým se nedaří. Ačkoliv tato firma přišla s mnohými novinkami v minulosti, nyní ji drtí konkurence. Ostatně ani samo HTC nepředstavuje mnoho modelů v poslední době. Tomu také odpovídají aktuální čísla.

HTC Wildfire R70 je nejnovější model od tchajwanské legendy

HTC se propadá čím dál více

U legendárního tchajwanského výrobce lze sledovat už hodně dlouhou dobu, že příjmy klesají. Poslední finanční výsledky ukazují, že za měsíc únor činily příjmy pouhých 419 milionů tchajwanských dolarů, což je v přepočtu přibližně 311 milionů korun. Ačkoliv číslo může vypadat, že je dostatečné, tak v meziročním srovnání je o 32,96 % nižší.

Leden tohoto roku byl ještě horší, jelikož meziroční srovnání za stejnou dobu ukazuje, že se příjmy propadly o 52,43 %. Za tento rok, tedy za uplynulé dva měsíce (leden a únor) činily příjmy pro HTC 898 milionů tchajwanských dolarů, což je propad v meziročním srovnání o 44,97 %.

Yves Maitre, CEO HTC

Yves Maitre, CEO HTC; Zdroj: HTC

Firma je v nelehké situaci a nelze předpokládat, že takové výsledky bude moci vydržet dlouhodobě. Možná se ale situace obrátí, jelikož HTC oznámilo, že se v tomto roce dočkáme nových smartphonů s 5G konektivitou. Nastartovat společnost by měl Yves Maitre, který například přiznal, že HTC podcenilo trh se smartphony.

Jestli to bude stačit, nelze předpovědět. HTC by se muselo vytasit s takovými modely, které budou moci konkurovat mladým značkám. Například mladá společnost Realme nespí na vavřínech a představuje jeden model za druhým, přičemž lákají na dobrou výbavu a nízkou cenu. Pak jsou zde konkurenti v podobě firem jako Xiaomi, OnePlus a o největších společnostech ani nemluvě.

HTC žaluje konkurenční výrobce za porušení patentu

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 10. 3. 2020, 7:27

Ten vysmátý idiot by měl letět na hodinu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat