Google upravuje plány pro Chrome aktualizováno

Google upravuje plány pro Chrome [aktualizováno]
2020-03-28T10:30:03+02:00
• 28. 3. 2020

Zdroj: Google

Aktualizováno 28. 3.

Google byl nucen kvůli pandemii změnit své plány pro webový prohlížeč Chrome a operační systém Chrome OS. Například se nikdy nedočkáme verze 82. Nyní byste měli mít stabilní Chrome 80, přičemž bude následovat Chrome 83. Nyní změnil a upřesnil samotný plán vydávání aktualizací.

Běžné aktualizace pro Chrome 80 se obnoví příští týden, ale půjde jen o opravy a bezpečnostní záplaty. Nakonec se dočkáme Chromu 81, ale místo vydání 17. března se této verze dočkáme až 7. dubna. Hlavními novinkami bude změna designu u webových prvků, ale dočkáme se také seskupování jednotlivých tabů do skupin.

Vydání Chromu 83 bylo posunuto až na polovinu května. Tyto změny se týkají verze pro počítače. Mobilní telefony a chromebooky se dočkají aktualizací přibližně s týdenním zpožděním.

Původní článek 24. 3.

Google nabízí nejrůznější testovací programy, přičemž některé z nich jsou zaměřeny na vývojáře, aby upravili a případně vyvinuli nové funkce pro své aplikace. Chrome totiž není dnes jen webový prohlížeč, dá se použít i pro vývoj webových aplikací, případně webových progresivních aplikací. Vzhledem k současné pandemii dochází ke změně plánů.

Až Chrome 83

V USA nyní nastupuje pandemie v plném rozsahu, kdy za den přibývá deset tisíc nakažených dle testování. Celá situace zasáhla i vývojářské společnosti, Google nevyjímaje. Jeho zaměstnanci nyní pracují z domova, pokud je to možné. I tak muselo dojít na úpravu vývoje softwaru. První takový těžší zásah vidíme u projektu Chromium, respektive u webového prohlížeče Chrome a systému Chrome OS.

Screenshot 3 753x781x

Zdroj: coronavirus.app

Původně mělo dojít jen k doložení vydání nových verzí, ale nakonec došlo k rozhodnutí, že Chrome 81 a Chrome 82 nebudou ve stabilní verzi. Vývojáři se nyní při omezeném stavu soustředí na vydávání opravných aktualizací, které budou zaměřeny jen na bezpečnost.

Stabilní verze 81 a 82 jednoduše nebudou existovat a dočkáme se až Chromu 83. Zde ale není zatím jasné, kdy dojde k uvolnění. Google momentálně mění všechny své plány a termíny vydání.Je tedy možné, že si počkáme i několik měsíců, než dojde k aktualizaci Chromu 80 na Chrome 83. Jak tato situace postihne ostatní společnosti, které používají Chromium, není známo. Je pravděpodobné, že se například opozdí aktualizace prohlížečů Microsoft Edge, Opera a dalších.

Zdroje: androidpolice.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat