Zprávy pro Android dostanou reakce a možnost kreslení

Zprávy pro Android dostanou reakce a možnost kreslení
2020-02-14T09:45:47+02:00
• 14. 2. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Skoro by se dalo říci, že SMS a MMS zprávy jsou mrtvé, byť je mobilní operátoři nabízejí v neomezených balíčcích. Ostatně lidi častěji komunikují skrze modernější služby s využitím internetu. Vše by mohla změnit technologie RCS, která právě nahrazuje vysloužilé SMS, EMS a MMS. Google se snaží tuto technologii protlačovat, což se mu daří na některých trzích. Nedávno ale došlo k jedné menší změně a utlumuje dostupnost neoficiální aktivace. Zřejmě se chystá další rozšiřování, takže není potřeba něco obcházet, aspoň asi podle Googlu. Nyní se ale dozvídáme, že právě aplikace Zprávy pro Android dostanou reakce, jak naznačuje zdrojový kód aplikace.

Zprávy a reakce

V samotném zdrojovém kódu aplikace Zprávy pro Android se podařilo objevit několik textových řetězců naznačujících, že se dočkáme možnosti reagovat na zprávy. V podstatě by se mělo jednat o stejný princip, jaký najdeme například u aplikace Messenger od Facebooku, nebo nově na Twitteru.

<string name=”reaction_selection_content_description”>React with %1$s</string>

<string name=”reaction_like_content_description”>Thumbs up</string>

<string name=”reaction_dislike_content_description”>Thumbs down</string>

Netrvalo dlouho a patřičné části kódu se podařilo aktivovat, díky čemuž se dozvídáme, jak bude implementace vypadat. Za ukázkou stojí Jane Manchun Wong (@wongmjane), která podobu zveřejnila na svém Twitter účtu.

Jak je vidět, při delším podržení prstem na zprávě se zobrazí výběr reakcí. Je jasné, že tato funkce bude souviset jen s technologií RCS, jelikož u SMS a MMS zpráv nemá podporu, zejména u aplikací nepodporující RCS. Kromě této novinky se ale také dozvídáme o editačním nástroji pro fotografie a obrázky. Přímo v aplikaci budeme moci něco dokreslit do snímku před jeho samotným odesláním.

Nyní je samozřejmě otázkou, kdy se novinek dočkáme. Může nějakou dobu trvat, než se objeví reakce. Na druhou stranu kreslení není závislé na široké podpoře, takže tuto funkci očekáváme jako první.

Zdroje: 9to5google.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat