Microsoft se zapojuje do podpory RCS, náhrady za SMS a MMS

Microsoft se zapojuje do podpory RCS, náhrady za SMS a MMS
2020-02-18T16:30:56+02:00
• 18. 2. 2020

Zdroj: Google

Sice se může zdát, že SMS zprávy jsou již dávno minulostí, ale možná tato technologie dostane ještě jednou šanci, ale v novější generaci. Již nějakou dobu vás informujeme o technologii RCS, která se snaží nahradit SMS, MMS a EMS. Největším propagátorem je Google, ale postupem času se připojují i další společnosti, ale mobilní operátoři se spíše zdráhají. Ostatně RCS nelze účtovat za každou odeslanou zprávu, jelikož se hlavně využívá internetového připojení. V redakci tuto technologii zkoušíme již delší dobu a z našeho úhlu pohledu má šanci na úspěch. Nyní se do podpory zapojuje další velká společnost, tentokrát Microsoft.

Google obchází operátory, spouští RCS, náhradu za SMS a MMS [aktualizováno]

Microsoft podporuje RCS ve spolupráci se Samsungem

Google získal oporu u společnosti Samsung v případě technologie RCS a nyní se přidává Microsoft, ale v trochu jiné formě. Samsung a Microsoft úzce spolupracují na funkcionalitě skrze službu Váš telefon, díky které můžete používat některé funkce smartphonu na své počítači s Windows 10, přičemž některé funkce jsou prvně exkluzivně určeny pro majitele mobilů Galaxy.

Nyní se něco takového děje v případě nově představené série Samsung Galaxy S20. Majitelé těchto mobilních telefonů budou moci využívat skrze aplikaci Vás telefon RCS zprávy i na svém počítači. Jedná se o exkluzivní funkci pro vybrané mobily, ale dá se předpokládat, že v dohledné době se rozšíří podpora na všechny další smartphony.

V tomto případě je nutné používat nativní aplikaci pro zprávy od Samsungu, ale dá se předpokládat, že podpora bude rozšířena následně i na aplikaci Zprávy pro Android. Bohužel vlastnictví vybraného mobilního telefonu ještě nezaručuje možnost využívání RCS. V Česku tuto novinku podporuje jen Vodafone v rámci pilotního provozu na telefonech Samsung, případně u svých vlastních.

Google zruší RCS hack do konce měsíce

Ačkoliv je zde hodně podmínek, je dobré vidět, že se do podpory nové technologie přidává další velká technologická společnost. Google může nezávisle na mobilních operátorech spustit podporu RCS, ale prozatím vyčkává nebo vyjednává. Musíme si počkat, jestli vyhledávací gigant neplánuje masivní nasazení.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat