S DarQ vynutíte tmavý režim u jakékoliv aplikace

S DarQ vynutíte tmavý režim u jakékoliv aplikace
2020-02-09T16:30:40+02:00
• 9. 2. 2020
5

Nejnovější verze systému Android nabízí kompletní podporu pro tmavý režim, s čímž se aplikace učí pracovat. Bohužel ne všechny nabízí dark mode, ale naštěstí je zde řešení zabudované přímo v systému. V rámci vývojářských možností je k dispozici funkce, která umí vynutit a přepnout jakoukoliv aplikaci do tmavého vzhledu, byť to sama nepodporuje. Bohužel při aktivaci této funkce dojde k vynucení u všech aplikací, nelze si vybrat, které budou mít vynucený režim a které ne. Naštěstí je zde řešení v podobě aplikace DarQ, která pochází z XDA Developers.

DarQ a vynucený tmavý režim aplikací

Než se vůbec ponoříme do nastavení, je nutné podotknout, že byste měli být i tak na pozoru. Ačkoliv aplikace DarQ je doporučována i redakcí XDA Developers, vyžaduje vyšší oprávnění – konkrétně oprávnění k přístupnosti pro ovládání některých částí systému. Navíc budete potřebovat provést několik ADB příkazů. Naštěstí je proces poměrně jednoduchý a měl by ho zvládnout zkušenější uživatel.

DarQ DarQ

V první řadě je nutné stáhnout aplikaci DarQ přímo z centra na XDA Developers. Nenachází se v Obchodě Play. Po nainstalování ji musíte udělit zmíněné oprávnění. Pokud máte na zařízení root, nic víc netřeba řešit, ale pokud nechcete na mobilu root, musíte si stáhnout skript pro počítače. Jsou podporované systémy Windows a Linux.

Na mobilu musíte mít k dispozici vývojářské možnosti, kde aktivujete ladění skrze USB. Následně spustíte aplikaci DarQ a na počítači spustíte skript. V mém případě BAT soubor pro Windows. Pokud je ladění skrze USB nastaveno správně, skript aktivuje patřičné součásti a můžete na mobilu používat aplikaci DarQ. Zde je nutné podotknout, že skript musíte spustit pokaždé, co mobil restartujete.

Nastavení tmavého režimu u aplikací

DarQ nabízí možnost vynucení tmavého vzhledu u všech aplikací, ale spíše vás bude zajímat možnost vynucení u konkrétní aplikace. V seznamu instalovaných si jednoduše vyberete takovou, kterou chcete změnit do tmavých barev, byť to nativně nepodporuje.

DarQ DarQ DarQ

Jakmile tak učiníte, můžete začít používat aplikace, jak se vám líbí. Navíc DarQ podporuje nastavení tmavého režimu podle času, což se řídí také vaší polohou. Je jasné, že se nejedná zrovna o nejjednodušší způsob vynucení tmavého režimu, ale než aplikace dostanou plnou podporu, může se hodit. Sice výsledek není vždy nejlepší, ale asi lepší než vypálení očí v noci.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Václav Kadlček

10. 2. 2020, 10:00

Nevím nezdá se být ideální řešení a bezpečné nainstalovat stejně funguje na A10.

Přemysl Vaculík

VIP 11. 2. 2020, 10:51

Taky je tam varování.

Jiří Panenka

10. 2. 2020, 6:57

iOS users quietly crying in the corner with airpods in their ears…

Přemysl Vaculík

VIP 10. 2. 2020, 7:25

Nikdy není pozdě přejít na skutečný smartphone… :D

Petr Koumar

9. 2. 2020, 23:42

Ten Facebook vypadá opravdu dost dobře!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat