Dotekománie doporučuje #110 – CheckMyTrip aneb trochu pohodlnější cestování

Dotekománie doporučuje #110 – CheckMyTrip aneb trochu pohodlnější cestování
2020-02-09T15:00:34+02:00
• 9. 2. 2020

Pokud jde o cestování, zejména když nevyužíváte kompletních služeb nějaké agentury, je zapotřebí získat maximum informací, zajistit letenky, jízdenky, dopravu z letiště, rezervaci v hotelu, případně si naplánovat nějaké aktivity v místě pobytu. Ke všemu se nyní nabízí aplikace a co se týče leteckých společností, každá má své vlastní řešení. V tomto ohledu se dá použít mnoho služeb a dokonce jednu takovou nabízí i Google, byť zde v minulém roce došlo k ukončení původní aplikace a nově je dostupná jen webová alternativa.

Pokud jde o ubytování, využívám služeb Airbnb, v případě dopravy se snažím použít Uber, pokud je to možné. I tak jsem nakonec skončil u jedné drobné aplikace, která mí minimálně zjednodušuje letecké cestování, byť obsahuje mnoho dalších funkcí. Sice jsem v poslední době moc necestoval, ale vždy mám na svém mobilu službu CheckMyTrip, kterou opět využiji v tomto roce několikrát.

CheckMyTrip

Hned na úvod je nutné říci, že aplikace a služba CheckMyTrip není univerzálním místem pro všechny možnosti. V základu slouží jako pohodlný itinerář, kde máte na jednom místě informace o letenkách, rezervacích a třeba aktuálním počasí. Sice si zde můžete objednat přepravu z letiště, nebude to ale nejlevnější služba.

CheckMyTrip CheckMyTrip

CheckMyTrip nejvíce oceňuji v případě letenek, jelikož po nákupu u jakékoliv společnosti si mohu letenku vložit do aplikace. Následně vidím všechny dostupné informace, přičemž dostávám notifikace o změnách. Můžete se totiž stát, že se změní brána a díky CheckMyTrip budete informováni včas. Navíc zde vidíte všechny potřebné informace o letu.

CheckMyTrip CheckMyTrip

Na mobilech se systémem Android také aplikace může obsahovat odkaz na soubor ve vašem zařízení, kde je uložen boarding pass do letadla. Jednotlivé letenky, jízdenky a rezervace lze zadávat pomocí rezervačních čísel, případně se nabízí manuální možnost.

CheckMyTrip není zcela univerzální a všemocnou aplikací a rozhodně s ní nezařídíte vše, ani skrze ní nenakoupíte letenky, ale to mi nevadí. Minimálně nemusím řešit online aplikace leteckých společností, abych měl kompletní informace o letech atd. Případně abych se registroval do jejich systémů, které jsou mnohdy příliš rozdílné, komplikované a často neprakticky navržené.

Aplikace navíc má velmi praktickou sekci s aktivitami, kde máte k dispozici ty nejzajímavější místa. K dispozici jsou ceny, podrobnější informace, případně se nabízí možnost nákupu. Je jasné, že právě touto cestou CheckMyTrip získává finanční prostředky jako prostředník, ale to nevadí. Na druhou stranu tuto sekci můžete použít jen pro inspiraci.

logo-app CheckMyTrip Amadeus IT Group SA Zdarma ANDROID logo-app CheckMyTrip – Travel Itinerary The World's Leading Travel App Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat