Ericsson se opřel do 5G sítě od Huaweie

Ericsson se opřel do 5G sítě od Huaweie
2020-02-17T11:40:06+02:00
• 17. 2. 2020

Letošní ročník veletrhu MWC v Barceloně se měl točit kolem nastupující technologie 5G sítě, ale obavy z rozšíření nákazy koronavirem byly silnější a rozhodly o historicky prvním neuskutečnění. Světový lídr v síťových technologiích společnost Ericsson uspořádala alespoň tiskovou konferenci v Londýně, kde byla poměrně často zmiňována konkurence v podobě čínského Huaweie a jejich řešení 5G sítě.

Smlouvy, USA, zadní dvířka

Z pohledu statistik aktuálně první příčka v dodávkách síťových zařízení patří firmě Huawei s 28% podílem. Za něj se staví Nokia, Ericsson a na konec ZTE. Výkonný viceprezident Fredrik Jejdling ovšem zastává opačný názor, protože Ericsson má podepsaných více obchodních smluv. Konec loňského roku byl uzavřen 79 smlouvami, zatímco Nokia získala 63 kontraktů a Huawei podepsal pouhých 50 smluv.

Německo a Velká Británie letos asi kývne na nabídku od Huaweie, přestože mají existovat náznaky vazeb na čínskou vládu. Naopak Austrálie, Japonsko a Francie budou hledat jinou cestu k vybudování bezpečné 5G sítě, stejně jako samotné Spojené státy, které mohou spojit síly s ostatními tahouny v podobě Cisco, Oracle, Ericsson, Nokia. O cloudové a softwarové funkce se nejspíš postará Dell s Microsoftem.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat