Apple zaplatí pokutu za úmyslné zpomalování iOS

Apple zaplatí pokutu za úmyslné zpomalování iOS
2020-02-08T16:30:35+02:00
• 8. 2. 2020

Společnost Apple dostala od francouzské skupiny pro spotřebitelské podvody pokutu ve výši 25 mil. EUR. Tato pokuta byla stanovena na základě úmyslného zpomalování některých iPhonů, a to prostřednictvím aktualizací softwaru.

Apple musí zaplatit 25 mil. EUR

DGCCRF (The Directorate General for Competition, Consumption and the Suppression of Fraud), což je Generální ředitelství pro hospodářskou soutěž, spotřebu a potlačování podvodů, dospělo k jednotnému závěru. A to takovému, že Apple neinformoval uživatele o tom, že iOS aktualizace u starších telefonů mohou zpomalit jejich zařízení.

Apple

Šetření tohoto nešvaru probíhá již od roku 2017, kdy se na internet dostala informace o úmyslném zpomalování iOS telefonů. Když začalo Applu téct do bot, okamžitě přišel s omluvou za nedostatečnou komunikaci směrem k zákazníkům. Následně pak postiženým zákazníkům nabídl výměnu baterii za sníženou cenu. Společnost vždy tvrdila, že funkce jsou navrženy tak, aby zachovaly životnost baterie tak dlouho, jak je to jen možné. Prý tyto funkce nikdy nebyly implementovány za účelem donutit uživatele zakoupit vyšší model. 

Firma Apple tuto dohodu podle dostupných informací nakonec přijala. Americká společnost tak skutečně bude muset zaplatit pokutu ve výši 25 mil. EUR. Během jednoho měsíce pak bude muset Apple zveřejnit oficiální tiskovou zprávu, a to přímo na svém webu. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat