Apple TV+ je prozatím propadák

Apple TV+ je prozatím propadák
2020-02-05T06:45:29+02:00
• 5. 2. 2020

Zdroj: Apple

Americká společnost na podzim loňského roku uspořádala speciální akci. Díky ní jste mohli získat Apple TV+ zdarma při koupi nového iPhone, Mac nebo iPad. Nyní jsme se dočkali poměrně nečekané zprávy.

Apple TV+ se moc nedaří

Dle analytiků streamovací službu od Applu používá téměř 10 mil. předplatitelů. Může se zdát, že se jedná o velký počet takto pro začátek. Potíž je ale v tom, že jde stále o relativně malé procento lidí, kteří se mohli na rok zcela bezplatně registrovat. 

Samotný Apple se samozřejmě nevyjádřil k tomu, kolik uživatelů se skutečně k nové streamovací službě připojilo. Přesných čísel jsme se nedočkali ani ve finančních výsledcích. V podstatě jediné, co Tim Cook řekl, bylo, že Apple TV+ je v plném proudu. Ovšem někteří analytici nyní hlásají, že Apple ve výsledcích propadl. 

Apple TV+

Podle všeho se zdá, že se služba Apple TV+ neuchytila. Ve skutečnosti se ke službě připojilo méně než 10 % uživatelů, kteří si v průběhu minulého čtvrtletí zakoupili nové zařízení. Apple za poslední čtvrtletí loňského roku prodal asi 90 mil. kusů zařízení a z toho 10 mil. uživatelů se přihlásilo k Apple TV+. 

Má Apple zaděláno na problému?

Otázkou je, proč se službě tak nedaří. Dle některých analytiků za to může hned několik faktorů. Tak zaprvé, firma svou novou službu velmi málo propagovala. Někteří uživatelé pak nemuseli o službu projevit zájem, i když byla zcela zdarma. Do třetice všeho dobrého pak měla opravdu malý počet seriálů. Uvidíme, jak se streamovací službě bude dařit tento rok. Společnost má letos v plánu vydat několik dalších seriálů. 

Každý, kdo na podzim zakoupil nový iPhone, Mac nebo iPad, má do konce února nárok na bezplatné předplatné. Chcete-li si jej pořídit, stačí přejít do aplikace Apple TV+. 

Zdroj: cultofmac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat