Samsung Galaxy Chromebook v hodnotě 999 dolarů CES

Samsung Galaxy Chromebook v hodnotě 999 dolarů [CES]
2020-01-09T09:40:31+02:00
• 9. 1. 2020

Jihokorejská společnost Samsung právě odhalila své nejnovější zařízení s operačním systémem ChromeOS. Jedná se samozřejmě o Galaxy Chromebook. Prémiové 2v1 zařízení bude k dispozici v barvách Fiesta Red a Mercury Gray v průběhu prvního čtvrtletí letošního roku. 

Galaxy Chromebook nabízí nejtenčí tělo

Samsung u tohoto kousku nastavil poměrně sebevědomou cenu 999,99 dolarů, tj. 22 983 Kč bez DPH. Vysoká cena je ale oprávněná, protože zařízení je nejtenčím Samsung Chromebookem v historii společnosti, přičemž disponuje některými nejlepšími technologiemi jihokorejské firmy. 

Společnost během představení uvedla, že zařízení nabízí 9,9mm konstrukci, která je vyrobena tak, aby vydržela každodenní použití. Nikoho zřejmě tedy nepředstaví, že v tomto případě Samsung použil hliník. Díky tomu, že se jedná o 2v1 zařízení, můžete jej používat nejen jako notebook, ale i jako tablet. K tomu Samsung bude nabízet i speciálně navržené pero (součástí balení) pro Galaxy Chromebook, které vám v praxi umožní práci s grafikou. Dobrou uživatelskou zkušenost pak podpoří ještě přítomný 13,3palcový AMOLED displej s rozlišením 4K (3840×2160 pixelů). 

O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak postará operační paměť s kapacitou až 16 GB. K dispozici bude také interní 1 TB SSD, za který si samozřejmě budete muset připlatit. Srdcem celého zařízení je procesor desáté generace od Intelu. Přítomna je také čtečka otisků prstů zaručující ještě lepší bezpečnost. Přítomnost USB-C portu je pak samozřejmostí.

 

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat