Youtube Music se chystá na export obsahu z Hudby Play

Youtube Music se chystá na export obsahu z Hudby Play
2020-01-09T08:00:01+02:00
• 9. 1. 2020

Zdroj: Youtube

3

Google v současnosti provozuje dvě hudební stramovací služby, přičemž Hudba Play spadá přímo pod Google, Youtube Music je součástí video portálu. Již je jasné, že v budoucnu bude k dispozici jen Youtube Music, ale zatím nedošlo k jakékoliv migraci uživatelů. Důvod je poměrně jednoduchý. Youtube Music ještě neobsahuje všechny funkce z Hudby Play, včetně té nejdůležitější. Samozřejmě tím myslíme vlastní obsah, který je možné přidat zatím jen do Hudby Play.

Youtube Music a vlastní hudba

Aplikace Youtube Music již umí od dubna minulého roku přehrávat hudbu ze zařízení. Jednalo se o malý náznak toho, že bychom se mohli dočkat možnosti nahrávání vlastních písniček, abychom je měli k dispozici v rámci svého účtu. Zatím to nelze v případě Youtube Music a dokonce není k dispozici ani knihovna, kterou má uživatel nahranou v Hudbě Play.

To se ale zřejmě v dohledné době změní, jelikož web 9to5google objevil části nových řetězců ve zdrojovém kódu aplikace Youtube Music, že se chystá podpora. Konkrétně je k dispozici jen několik řádků kódu, ale jedná o dobrý náznak toho, že se konečně dočkáme funkcionality, na kterou uživatelé čekají.

<string name=”library_songs_introducer_title”>All your songs in one place</string><string name=”library_songs_introducer_message”>Songs from your albums will now show up here along with your added & liked songs – shuffle them all!</string><string name=”pref_library_management”>Manage library</string>

Zatím to tedy vypadá, že bychom se mohli dočkat dostupnosti nahraného obsahu, přičemž bude k dispozici základní správa. Předpokládáme, že by Youtube Music mělo nabídnout funkci importu písniček, respektive obsahu stejně jako v případě Hudby Play.

Jedná se o první náznaky dlouho očekávané funkce, ale není jasné, kdy bude novinka dostupná a jaké nabídne možnosti. Předpokládáme, že se dočkáme v první čtvrtině tohoto roku. Do konce tohoto roku by se mělo začít s kampaní na migraci uživatelů na službu Youtube Music, přičemž konec Hudby Play očekáváme v roce 2021. Otázkou je, jak rychlé Youtube dodělá svou službu a aplikaci. Zatím ještě nenabízí vše potřebné.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Richard Fabián

9. 1. 2020, 12:47

Kolik vývojářů na tom u Googlu musí makat s tímhle tempem vývoje ? odhaduju tak 2

Jonáš Rybka

9. 1. 2020, 8:31

“ Již je jasné, že v budoucnu bude k dispozici jen Hudba Play.“
„…přičemž konec Hudby Play očekáváme v roce 2021.“
Co tedy bude zrušené, Hudba Play nebo YouTube Music?

Přemysl Vaculík

VIP 9. 1. 2020, 9:38

Samozřejmě Youtube Music, díky, opraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat