Rakuten Mini překvapí kompaktními rozměry

Rakuten Mini překvapí kompaktními rozměry
2020-01-28T09:40:24+02:00
• 28. 1. 2020

V současné době na mobilním trhu neseženete mnoho chytrých telefonů, u kterých výrobce dokázal skloubit malé rozměry konstrukce a alespoň průměrnou výbavu. Za světlou výjimku můžeme označit model Palm Phone z dílny čínské firmy TCL, k němuž se nyní připojuje novinka s názvem Mini od japonské společnosti Rakuten. Mezi oběma zařízeními sice najdete minimum rozdílů, ale přeci jen o něco lépe vychází Rakuten Mini.

Příjemné oživení

Telefon s rozměry 53,4 x 106,2 x 8,6 mm zepředu vyplňuje 3,6palcový displej s rozlišením 1 280 x 720 pixelů a základní 5megapixelová kamerka. Udaná hmotnost 79 gramů je rovněž minimální na dnešní poměry. Oproti Palm Phone tedy má o 0,3 palce větší displej, konstrukci a pochopitelné i váhu.

Hardwarovou stránku zastupuje osmijádrový procesor Snapdragon 439 od Qualcommu, grafický čip Adreno 505, 3GB operační paměť RAM, 32GB interní úložiště. Zadní část okupuje 16megapixelový senzor fotoaparátu, jeden LED blesk pro přisvětlení záznamů a baterie s kapacitou článku 1 250 mAh, která by mohla vydržet nejeden den za plného provozu.

Rakuten se rozhodl k odvážnému kroku, když zcela vynechal slot pro SIM kartu a vydal se cestou eSIM, o kterou mimochodem můžete také požádat u našich operátorů v Česku. V oficiálním prodeji budou celkem tři barevné verze (bílá, červená, černá) za cenu v přepočtu 4 554 Kč.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat