OnePlus se připojuje k Wireless Power Consortium

OnePlus se připojuje k Wireless Power Consortium
2020-01-31T16:30:22+02:00
• 31. 1. 2020

Ještě před nějakou dobou se ze společnosti OnePlus ozývalo, že se neplánuje brzká podpora pro bezdrátové nabíjení, jelikož se nejedná o dostatečně rychlou technologii nabíjení. Místo toho se společnost soustřeďovala na své proprietární řešení doplnění energie. U současných modelů najdeme Warp Charge 30T s 30 W. Na trhu najdeme ale rychlejší technologie. Například 66W nabíjení u realme X2 Pro (recenze). Situace se zřejmě změnila a OnePlus pravděpodobně nabídne u svých mobilů bezdrátové nabíjení.

OnePlus 8 Pro zřejmě na první fotografii [aktualizováno]

OnePlus a bezdrátové nabíjení

V posledních dnech se objevily spekulace, že by se u dalšího smartphonu společnosti OnePlus mohla objevit bezdrátová technologie nabíjení, ale podobných náznaků jsme zde měli již několik. Tentokrát je spekulace podpořena faktem, že se firma OnePlus připojila k Wireless Power Consortium, které stojí za vývojem standardu Qi pro bezdrátové nabíjení.

OnePlus

V tuto chvíli tedy minimálně OnePlus koketuje s touto možností a je vysoce pravděpodobné, že se brzy dočkáme podpory této technologie u mobilů této značky. Aktuálně Qi podporuje až 15 W, což je dostatečně rychlé doplnění energie a dokonce je rychlejší, než je běžné kabelové nabíjení u levnějších mobilů.

Můžeme ale spekulovat, že OnePlus se pokusí vyvinout nebo již vyvíjí vlastní proprietární řešení, přičemž součástí bude podpora pro Qi. Něco podobného najdeme u Xiaomi, kde se nabízí 30W technologie, ale je zakomponována podpora Qi. Nyní si tedy musíme počkat, kdy a jestli se OnePlus pochlubí s novým doplňováním energie u svých mobilů.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat